Laura Campos reclama més autonomia econòmica per als ajuntaments per lluitar contra la crisi sanitària del coronavirus

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 00:00

L’alcaldessa ha enviat una carta a la ministra d’Hisenda on reivindica el paper dels ajuntaments davant la situació econòmica i social excepcional. 

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha enviat avui una carta a la ministra d’Hisenda del Govern de l’Estat, María Jesús Montero, per demanar que se suspengui la regla de la despesa amb l’objectiu que els ajuntaments puguin destinar el superàvit municipal i els romanents a abordar les polítiques necessàries per protegir la ciutadania, especialment la més vulnerable, amb motiu de la crisi sanitària derivada de la pandèmia. 

Campos destaca en la seva comunicació el paper essencial que tenen els ajuntaments en la gestió d’aquesta crisis crisi i que, segons l’alcaldessa, “s’està fent en la mesura de les nostres possibilitats per atendre a tota la població que, d’un dia per l’altre, s’ha vist immersa en una situació econòmica i social excepcional”.

En la seva carta l’alcaldessa recorda a la representant estatal que algunes de les mesures financeres i pressupostàries aprovades pel Govern d’Espanya permeten a alguns consistoris l’impuls de mesures de protecció social de les persones més vulnerables, però creu que encara són moltes les administracions locals que no es poden acollir a aquestes mesures per donar resposta a la crisi a causa de la manca de superàvit i d’altres restriccions que posen per davant el pagament del deute a poder fer front i donar resposta a la situació actual. L’alcaldessa de Montcada i Reixac reivindica en el seu escrit el paper que tenen les administracions més properes a la ciutadania d’atendre adequadament les necessitats del seus veïns i veïnes. 

Altres consistoris com Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat, Santa Perpètua de   Mogoda, Santa Coloma de Cervelló, Pallejà, Badalona, Montornès del Vallès, Castellbisbal, La Sénia, Corbera d'Ebre i Pinell de Brai, han tramés també aquesta carta a la ministra. 
 

Darrera actualització: 28.04.2020 | 18:16