L’alcaldessa demana extremar precaucions i actuar amb responsabilitat davant l’augment de casos

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 14:00

Laura Campos ha fet aquestes declaracions coincidint amb les noves mesures restrictives anunciades per la Generalitat i que entraran en vigor a partir d'aquest divendres, 16 d’octubre, durant un període de 15 dies.

*Actualització: aquesta mitjanit han entrat en vigor les restriccions impulsades per la Generalitat per frenar l'augment de casos de COVID-19 a Catalunya. Dins d'aquestes s'inclou la prohibició de reunions amb més de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la limitació d'aforament en actes de culte, que inicialment havien quedat en suspens abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) donés el vistiplau a les mesures.

Amb motiu de l’augment de casos de COVID-19 registrats a Montcada i Reixac, l’alcaldessa Laura Campos ha demanat a la població actuar amb molta responsabilitat per frenar la corba de contagis. Avui dia el risc de rebrot al municipi se situa en 366,24 punts, una xifra similar a la registrada al conjunt de Catalunya (378,41). “Ara més que mai és essencial ser responsables i actuar amb molta prudència, recordant els consells més essencials que hem après durant la pandèmia i reduint la mobilitat i les interaccions socials el màxim possible. Sóc conscient que tot plegat és un petit sacrifici, però la possibilitat de frenar l’avenç d’aquesta segona onada és a les nostres mans”, ha declarat Campos.

L’alcaldessa ha fet aquestes declaracions coincidint amb les noves mesures restrictives anunciades per la Generalitat i que entraran en vigor a partir aquest divendres, 16 d’octubre, durant un període de 15 dies. Amb aquestes accions es busca reduir la mobilitat i les interaccions socials per tal de doblegar la corba ascendent de la Covid-19 a Catalunya, que en tan sols una setmana ha passat d'una mitjana de 1.000 nous contagis diaris a 1.600. Entre les mesures destaca el tancament de bars i restaurants, que hauran de limitar la seva activitat al servei a domicili o per emportar, i la limitació d’aforament de comerços, centres comercials i mercats ambulants a un 30%. D’altra banda, les noves restriccions inclouen la suspensió de congressos, fires comercials i convencions i el tancament de sales de jocs, bingos, casinos i espais infantils lúdics interiors.

Una altra de les mesures aprovades és la prohibició de l’accés a parcs i jardins a partir de les vuit del vespre. Així mateix, es prohibeixen aquells serveis que impliquin contacte físic -sempre que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica–, excepte les perruqueries. Els actes religiosos i les activitats culturals i recreatives també s’han vist afectades, reduint el seu aforament a un màxim del 50% i, en el cas de les últimes, amb les 23 h com a hora de tancament.

Finalment, pel que fa a la pràctica de l’esport, les competicions esportives no professionals queden suspeses durant 15 dies, tot i que es podran seguir realitzant els entrenaments aplicant les mesures i els protocols de seguretat establerts fins ara. Els gimnasos, per la seva banda, passen a tenir un aforament màxim del 50% amb cita prèvia.

Totes aquestes mesures se sumen a altres accions que s’han anat anunciant al llarg dels últims dies en la lluita contra la Covid-19 a Catalunya, com la recomanació de prioritzar el teletreball sempre que sigui possible, limitar els desplaçaments no essencials o la substitució de les classes teòriques per virtuals a les universitats durant dues setmanes.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 14:43