Laura Campos i Jordi Sánchez, representants municipals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 00:00

Campos serà la portaveu del grup polític En Comú Guanyem i Jordi Sánchez ocuparà la vicepresidència de la nova àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques.

L’alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, tornaran a ser els representants de Montcada i Reixac a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).  L’ens supramunicipal serà presidit per segon mandat consecutiu per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’AMB va celebrar ahir dimecres, 31 de juliol, el ple extraordinari del Consell Metropolità per aprovar-ne el cartipàs de l’organització per al mandat 2019-2023, que estarà formada per vuit àrees i un total d’11 vicepresidències.

Aquest nou mandat l'AMB passa de set a vuit àrees de govern, amb la creació de la nova àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques, on el montcadenc serà el seu vicepresident. La seva creació deriva de l'Acord de Govern amb l'objectiu de passar a primera línia els temes estratègics d'aquest àmbit i l'aprovació del Pla director urbanístic metropolità. L'àrea de Medi Ambient passa a anomenar-se àrea d'Ecologia, i l'àrea de Mobilitat i Transport passa a anomenar-se àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat.

El Consell Metropolità, que està format per 90 consellers i conselleres, és el màxim òrgan de govern de l'AMB. Cada un dels 36 municipis disposa d'un número de consellers en proporció al seu pes demogràfic. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis són membres nats del Consell, a més dels regidors i regidores designats pels ajuntaments, fins a arribar al nombre estipulat per a cada municipi.

Darrera actualització: 01.08.2019 | 09:39