Laura Campos i els alcaldes de l’àrea metropolitana es reuneixen amb el Govern per parlar dels nous rebrots

Dissabte, 25 de juliol de 2020 a les 14:25

Els representants dels 14 municipis metropolitans han valorat positivament que la Generalitat hagi modificat resolució adoptada amb la incorporació de limitacions d’activitats d’oci nocturn i la revisió del sector cultural i esportiu, on ja es complien correctament les mesures de seguretat.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i els alcaldes i alcaldesses de l’entorn metropolità de Barcelona s’han reunit aquest matí amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el conseller de Interior, Miquel Buch i la consellera de Salut, Alba Vergés, per parlar sobre l’evolució dels rebrots de la Covid-19 a la zona, on s’apliquen restriccions des de fa una setmana per frenar els nous contagis.

Els alcaldes han valorat positivament que la Generalitat hagi reconegut que la primera resolució aprovada havia generat molta confusió i que la publicada ahir incorpori les demandes realitzades pels ajuntaments metropolitans la setmana passada. Els representants municipals també han celebrat el nomenament per part del Govern del doctor Josep Maria Argimon com a nou secretari de Salut Pública de Catalunya.

Durant la trobada virtual d’aquest matí la Generalitat s’ha compromès a estudiar durant els propers dies la flexibilització de la resolució que afecta al sector cultural i esportiu on ja es complien les mesures d’aforament i distàncies de seguretat. La Generalitat també ha adoptat el compromís d’estudiar oferir ajuts econòmics als sectors afectats per les mesures restrictives que incorpora la resolució.

Els alcaldes i alcaldesses també han demanat a la Generalitat més informació sobre el rastreig dels contacte dels contagis i més presència dels agents dels Mossos per fer complir les mesures de la resolució als municipis metropolitans.

Darrera actualització: 25.07.2020 | 14:32