L’augment de la demanda obliga a sortejar les places dels Casals d’Estiu d’Infantil i Primària 2022

Diumenge, 8 de maig de 2022 a les 00:00

En un fet inèdit, alguns infants s’han hagut de quedar fora ja que l’oferta prevista de places, tot i una ampliació per part de la regidoria d’Infància i Joventut, no ha pogut absorbir el gran volum de peticions.

Per primera vegada, i degut a la important diferència entre la demanda i l’oferta, la regidoria d’Infància i Joventut s’ha vist obligada a fer un sorteig per assignar totes les places del Casal d’Estiu per alumnes d’Infantil i Primària, que es farà durant cinc setmanes entre el 27 de juny i el 29 de juliol. Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament ha augmentat l’oferta inicial de places –passant de les 380 previstes a les 480 setmanes durant les quatre primeres i de les 80 a les 100, a la cinquena. Tot i aquesta ampliació, l’oferta total amb 2.020 places no ha pogut evitar que, un cop es va fer el sorteig el passat 22 d’abril respectant les reserves de places especials i els criteris de puntuació, alguns infants s’hagin quedat fora al haver-se rebut  2.425 sol·licituds, corresponent cada una a un usuari i a cada una de les cinc setmanes.

El regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido, ha volgut demanar disculpes a totes les famílies que s’han vist perjudicades després del sorteig de les places: “Malauradament, i tot i l’esforç d’última hora que ha fet l’Ajuntament amb una ampliació de l’oferta, no s’han pogut acceptar totes les sol·licituds. Creiem que el canvi de format de les inscripcions, que donant resposta a una petició de moltes famílies ha passat de ser quinzenal a setmanal, ha provocat un augment considerable de la demanda a la que no podem fer front davant la limitació dels nostres recursos econòmics”. Garrido també ha afirmat que el gran volum de número d’inscripcions d’enguany confirma que la ciutadania “confia i aposta per aquest model de Casals que ofertem” i que aquesta situació “s’intentarà corregir cara al futur”.

El Casal d’Estiu es realitzarà a les escoles Reixac, Elvira Cuyàs, Mas Rampinyo, Mitja Costa i El Viver durant quatre setmanes: del 27 de juny a l’1 de juliol; del 4 al 8 de juliol, de l’11 al 15 de juliol, i del 18 al 22 de juliol. L’última, del 25 al 29 de juliol, nomès es farà al col·legi Reixac.

D’altra banda, al Casal del Secundària que la regidoria d’Infància i Joventut també organitza a l’Institut Montserrat Miró durant el 27 de juny i el 28 de juliol ha rebut un total de 254 inscripcions i no s’ha hagut de fer cap sorteig per assignar totes les places disponibles.

Les famílies que van fer el procés d’inscripció dels seus fills i filles al Casal d’Estiu ja han rebut una comunicació per part de la regidoria d’Infància i Joventut confirmant si la seva sol·licitud ha estat acceptada o rebutjada. Tota la informació amb les llistes provisionals d’admesos, no admesos i en espera, així com l’acta del sorteig es poden consultar al web www.montcada.cat.

Darrera actualització: 09.06.2022 | 12:03