L’Auditori Municipal acull ‘Jocs i joguines a l’antiguitat’

Dimarts, 12 de novembre de 2019 a les 00:00

L'exposició, del Museu Arqueològic de Catalunya, s'inagura el dia 13 a les 19.30 h i mostra com el joc és un llenguatge universal des de fa mil·lenis.

L’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) acull del 12 de novembre al 13 de gener l’exposició ‘Jocs i joguines a l’antiguitat’, que forma part del cicle municipal ‘Drets humans, migració i refugi’. Es tracta d’una mostra que permet descobrir com el joc ha estat una eina de diversió i d’aprenentatge que acompanya la humanitat des de fa mil·lennis i com les joguines són un reflex de la societat de cada època, tot i que alguns dels objectes que s’exposen encara estan plenament vigents, tant en el món infantil com en l’adult. La inauguració de la mostra tindrà lloc aquest dimecres, 13 de novembre (19.30 h), amb la presència de la directora del Museu de Badalona, Margarida Abras, i la comissària de l'exposició i conservadora d'aquest mateix equipament, Esther Gurri.

L’exposició, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) per mitjà d’Arqueoxarxa, ha estat concebuda pel Museu de Badalona i recull un centenar de peces arqueològiques procedents de 13 museus de Catalunya, amb jocs d’infantesa, de destresa, de punteria, per jugar a l’aire lliure, d’atzar i de tauler, entre d’altres. Hi destaquen un sonall de bronze del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona, una nina hel·lenística del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, una figureta de cavall del Museu de Tàrrega o un taulell andalusí del Museu Comarcal de la Noguera, a Balaguer.

Darrera actualització: 08.11.2019 | 11:00