L’antiga casa Masoliver acollirà un espai de protecció social i acompanyament juvenil

Divendres, 1 de juliol de 2022 a les 12:30

La intenció municipal és que una empresa i/o entitat, per mitjà d'una concessió, reformi l’edifici i a canvi, gestioni els serveis que s’hi ofereixin.

La finca municipal situada a la carretera de Vallençana, l’antiga casa Masoliver, es convertirà en un espai vinculat a l’atenció social, especialitzat en acompanyament juvenil. El Ple de juny, celebrat ahir dijous, dia 30, va aprovar l’expedient de concessió administrativa a través del qual una empresa i/o entitat s’encarregarà, en primer terme, de rehabilitar l’edifici, a canvi de l’explotació del futur servei que hi acollirà, que s’ha d’adreçar a la protecció social, la inclusió laboral i suport a l’emancipació de joves a partir de 18 anys. També es pretén que s’hi desenvolupin activitats relacionades amb el medi ambient, donada la seva vinculació territorial amb la Serralada de Marina.

Disposem d’una propietat en un espai privilegiat, de dues hectàrees de terreny, amb moltes oportunitats per desenvolupar-hi projectes socials i mediambientals’, va indicar al Ple la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere. La intervenció es pretén finançar amb una concessió administrativa, cedint l’espai a l’empresa o entitat que opti a assumir el cost de la recuperació de l’habitatge, calculat en 307.000 euros, durant un termini de 20 anys.

L’edifici data del 1900 i hi va viure l’assagista, periodista i crític literari Juan Ramón Masoliver. En morir la seva vídua, la finca va passar a ser de titularitat municipal.

Darrera actualització: 01.07.2022 | 13:25