L’alumnat de l’IE Mas Rampinyo i l’escola El Turó reben les cartes escrites per infants refugiats sahrauís

Dijous, 25 de maig de 2023 a les 00:00

Les missives són la resposta a les que l’alumnat d’aquests dos centres educatius els hi van enviar en el marc del projecte ‘Cartes d’amistat: un pont entre Montcada i Reixac i els infants sahrauís’.

La Coordinadora de Vacances en Pau ha entregat aquest dijous a l’alumnat de cinquè i sisè de primària de l’IE Mas Rampinyo i de l’escola El Turó les cartes que els infants de l’escola Ali Bil-la Balal de Tifariti, daria (municipi) amb qui Montcada i Reixac està agermanada i que forma part del campament de persones refugiades de Smara (Sàhara Occidental), els hi han escrit. Aquestes missives són la resposta a les que l’alumnat d’aquests dos centres educatius els hi van escriure durant el segon trimestre del curs escolar, en el marc d’uns tallers durant els quals se’ls va explicar la situació d’aquest territori. Una representació de la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental i de l’entitat Acció Solidària amb el Sàhara van viatjar durant la Setmana Santa als campaments de refugi per lliurar les cartes i recollir la resposta dels infants sahrauís. 

El projecte ‘Cartes d’amistat: un pont entre Montcada i Reixac i els infants sahrauís’ forma part del programa Vacances en Pau, mitjançant el qual nens i nenes del Sàhara passen l’estiu al territori espanyol. L’intercanvi de cartes, que ha estat una iniciativa del departament de Cooperació i Solidaritat de la regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana, s’ha fet aquest any per primera vegada com a prova pilot a l’IE Mas Rampinyo i l’escola El Turó i està previst que a partir del proper curs estigui present a la guia d’activitats que s’ofereixen als centres educatius locals.

L’acte d’entrega de les cartes s’ha fet aquest dijous a l’IE Mas Rampinyo i a l’escola El Turó i ha comptat amb la presència de Susana Sanahujes i Maite Morillas, integrants de la Coordinadora de Vacances en Pau i de l’entitat Acció Solidària amb el Sàhara. Per part de l’Ajuntament, hi han assistit l’alcaldessa, Laura Campos; el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, i la regidora d’Educació, Jessica Segovia. Durant la trobada, Campos també ha rebut una carta escrita per l’alcaldessa de Tifariti, que visitarà el municipi el proper 3 de juny.

Darrera actualització: 26.05.2023 | 09:02