L’alcaldessa i la consellera de Drets Socials es reuniran per abordar la problemàtica del barraquisme a la llera del Besòs

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 14:00

El proper dilluns la representant de la Generalitat de Catalunya vindrà a Montcada i Reixac per reunir-se amb una delegació municipal i tractar el problema social i mediambiental. Després de la trobada, visitaran la zona on estan ubicats els infrahabitatges, ubicats al Pla del Besòs.

El proper dilluns 11 d’abril, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, rebrà a la Casa de la Vila a la la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, on es reuniran per abordar la problemàtica del barraquisme a la llera del riu Besòs entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Besòs i el Govern. A la trobada també assistiran el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, la presidenta de l’Àrea social, Mar Sempere, i el regidor de Medi Natural, Salut Pública i Policia Local, Oriol Serratusell, acompanyats de tècnics municipals. Per part de la Generalitat, assistiran el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral, la secretària general del departament de Drets Socials, Dolors Rusinés i el director general de Serveis Socials, Josep Maria Forné. Per part de Consorci del Besòs, assistirà a la reunió la gerent, Carmen Rivas. El passat 15 de febrer la consellera i l’alcaldessa ja van tenir una primera torbada arran la mort de dues persones per inhalació de fum a una barraca a la zona del Pla del Besòs el passat mes de gener.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha valorat positivament la proposta de reunió i ha afirmat que “sembla que es comença a desencallar un problema que existeix a la zona del Besòs i on el consistori no té capacitat econòmica ni recursos per assumir la desaparició de l'assentament de barraques”. Campos ha afegit que “per això és important començar a posar fil a l'agulla per trobar una solució entre la Generalitat, l'Ajuntament, la Diputació i l'Àrea Metropolitana”.

Aquesta reunió tindrà lloc després de l’aprovació de l’Acord de Govern pel qual l’executiu català s’hagi compromès a impulsar una diagnosi sobre el barraquisme a la llera del riu Besòs en l’àmbit metropolità de Barcelona a fi de crear plans d’actuació concrets que permetin intervenir sobre aquesta problemàtica i actuar per a revertir la situació de les persones que hi resideixen. La Delegació de Govern a Barcelona serà l’encarregada de coordinar aquesta diagnosi mitjançant un procés participatiu obert que inclourà els diferents departaments de la Generalitat, les altres administracions públiques i entitats del tercer sector.

Després de la reunió, les dues delegacions reunides es desplaçaran a zona on estan ubicades les barraques, al Pla del Besòs.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 14:08