L’alcaldessa destaca la importància del consens i el diàleg durant la commemoració de l’11S 2021

Dissabte, 11 de setembre de 2021 a les 00:00

L’acte institucional a Montcada i Reixac s’ha celebrat aquest matí a la plaça de l’Església i ha suposat un homenatge al personal sanitari, clau durant la pandèmia.

La commemoració de la Diada s’ha d’entendre com una jornada de visibilització i de reivindicació de la nostra voluntat de ser una nació que s’autogoverna i que decideix el seu futur, des de les seves senyes d’identitat, des dels principis democràtics, des dels drets socials i des dels valors de la convivència i la solidaritat’ ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos, durant la seva intervenció a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, celebrat aquest dissabte, 11 de setembre. L’edil considera que la taula de diàleg dels governs català i central és ‘la millor solució per sobre del soroll que generen aquells que prefereixen l’immobilisme, la repressió i la crispació com a forma d’entendre la política’.

Reivindicacions socials
Campos ha expressat que a banda de reivindicar els drets nacionals no s’ha d’oblidar ‘la defensa dels nostres drets socials’. Per segon any consecutiu, la pandèmia marca l’esdeveniment, que ha esdevingut un reconeixement a la feina realitzada pels serveis sanitaris durant aquest temps. En aquest sentit, l’alcaldessa ha indicat que ‘ha evidenciat i agreujat l’afebliment del nostre sistema de protecció social, la falta de recursos per la recerca, la crisi de l’habitatge o la precarietat laboral, entre molts altres; però d’una forma encara més dràstica i més dolorosa, si cap, hem patit l’efecte devastador de la reducció de la despesa sanitària’. En aquest sentit, l’edil ha reivindicat ‘uns serveis públics universals, forts i amb recursos econòmics i humans suficients per garantir el benestar de tothom’, i ha fet referència a la crisi social, econòmica i sanitària provocada per la Covid-19, que de forma sistemàtica ‘aprofundeix en les desigualtats socials i castiga les persones més vulnerables’.

L’alcaldessa ha indicat que ‘volem un país que protegeixi la seva biodiversitat i la seva riquesa ambiental per sobre de macroinfraestructures’, en referència a l’aturada de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona, i ‘que vetlli pel dret de les persones a cobrir necessitats bàsiques, com l’electricitat; no podem acceptar ni un dia més que les grans elèctriques segueixin incrementant els seus beneficis any rere any’. Campos també ha fet referència a la lluita contra les violències masclistes, l’LGTBIfòbia, el racisme, la xenofòbia i els discursos d’odi, així com a la crisi de les persones refugiades.

El doctor Xavier Borràs, convidat a l’acte 2021
En representació de la societat civil i del col·lectiu sanitari, a l’acte hi ha intervingut el director mèdic de l’hospital de Sant Pau, el montcadenc Xavier Borràs, qui ha indicat que la pandèmia ha evidenciat la manca ‘d’una estructura social adequada per afrontar aquesta crisi’ i ha parlat de l’esgotament de la ciutadania davant de mesos d’adaptació constant a les noves circumstàncies. Borràs ha destacat ‘la capacitat d’adaptació de tothom, esplèndida’ i ha indicat que per superar la pandèmia cal ‘dos principis, la comprensió i la generositat’.

L’acte s’ha celebrat a la plaça de l’Església i ha comptat amb la tradicional hissada de la senyera, a càrrec d’agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, l’ofrena floral davant l’escultura ‘La força de la terra’ –a càrrec de representants dels grups municipals– i l’actuació musical del violoncel·lista Joan Riera i del violinista Séyédou-Joan Diallo. L’acte ha comptat amb traducció en llengua de signes catalana, a càrrec de l’empresa local, Binomils, i s’ha transmès en directe per www.montcada.cat i www.laveu.cat.

Darrera actualització: 20.09.2021 | 08:25