L’Ajuntament torna a rebre el Segell Infoparticipa i, per primer cop, amb un 100% de transparència

Divendres, 24 de març de 2023 a les 09:00

El grup d’investigació ComSET, que lidera la UAB, lliura aquest guardó a aquelles administracions públiques de Catalunya que destaquen per la qualitat de la informació pública que ofereixen les seves pàgines web.

L’Ajuntament de Montcada ha tornat a rebre el Segell Infoparticipa per tercer any consecutiu i, per primera vegada, ha obtingut el 100% de transparència. Aquest guardó és atorgat pel Grup d’Investigació en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), que lidera la Universitat Autònoma de Barcelona i que també engloba altres universitats catalanes i de la resta de l’Estat, com a reconeixement a la transparència i a l’accessibilitat informativa dels webs de les institucions públiques. Per primera vegada, l’Ajuntament ha aconseguit el 100% de transparència, un 4% més que en l’edició del 2021, quan va assolir el 96%; i un 6% més que en l’edició del 2020, quan va obtenir el 94%. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, s’ha felicitat per haver obtingut el 100% en els indicadors de transparència “gràcies al treball transversal de tots els departaments amb l’objectiu d’acostar l’administració local a la ciutadania, fent-la més accessible i transparent”.

L’índex Infoparticipa analitza el nivell i qualitat de les dades que faciliten les institucions públiques per mitjà de 52 indicadors agrupats en els diferents àmbits de gestió, com ara les eines de participació ciutadana, la disposició dels recursos col·lectius i els econòmics (pressupostos, contractacions, salaris o subvencions), informació sobre els representants polítics i les dades que s’ofereixen sobre el municipi. 

Darrera actualització: 24.03.2023 | 11:52