L’Ajuntament suspèn les portes obertes de la piscina d’estiu per l’actitud incívica d’un grup minoritari d’usuaris

Dimecres, 16 de juny de 2021 a les 20:00

Agents de la Policia Local, treballadors municipals i voluntaris d’ADF i Protecció Civil han rebut insults i amenaces per part d’usuaris que volien accedir a la piscina d’estiu. Els treballadors i voluntaris intentaven fer complir les normes de seguretat i sanitàries previstes per gestionar la cua l’accés a l’equipament municipal durant la jornada de portes obertes.

L'Ajuntament ha hagut de suspendre aquesta tarda l'activitat de portes obertes a la piscina municipal d'estiu de la Zona Esportiva Centre (Bonavista, s/n) a causa de l’actitud incívica d’un grup d’usuaris que no ha respectat les mesures de control d'accés i les sanitàries previstes per millorar la gestió i seguretat de la cua d’entrada al recinte. A més, el mateix col·lectiu ha insultat i amenaçat al conjunt de treballadors municipals de l’equipament esportiu, agents de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil i ADF, que intentaven fer la seva feina per tal de gestionar la cua i l’accés a la piscina.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha lamentat la situació viscuda aquesta tarda provocada per les accions incíviques d’un grup minoritari els quals “han increpat, insultat i han faltat el respecte, fins i tot han amenaçat als voluntaris de Protecció i Civil i ADF, als treballadors i treballadores de la piscina d’estiu i a membres de la Policia local”. Campos ha afegit que “aquestes actituds són del tot inadmissibles i, malauradament, malgrat considerar les jornades de portes obertes com una acció del tot positiva, l’hem hagut de tancar”. L’alcaldessa ha agraït públicament als treballadors municipals i voluntaris la seva professionalitat i la seva actuació davant aquesta situació tan desagradable.

Després de les aglomeracions que es van produir ahir a la tarda per accedir a la piscina d’estiu en el primer dia dels tres de les jornades de portes obertes, l’Ajuntament havia reforçat les mesures per millorar la gestió i la seguretat de la cua. Amb l’objectiu de delimitar i pacificar millor la cua i agilitzar l’accés en l’horari de tarda, s’ha fet un reforç de personal i amb la col·laboració d’agents de Protecció Civil i de la Policia Local. Tot i aquesta previsió, el comportament incívic d’un grup d’usuaris que no han respectat les mesures, ha obligat al consistori a suspendre la jornada de portes obertes.

Davant la situació viscuda, el consistori ha decidit donar per finalitzada l’activitat. Per tant, demà l’equipament romandrà tancat i no es realitzarà la jornada prevista de portes obertes. A partir del  divendres, 18 de juny, l’accés a la piscina d’estiu es durà a terme amb la corresponent entrada o abonament.

Darrera actualització: 17.06.2021 | 07:05