L'Ajuntament s'adhereix al Padicat

Dimarts, 20 de febrer de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat aquest matí en Junta de Govern Local l'adhesió al projecte encetat per la Biblioteca de Catalunya que té com a objectiu la preservació del patrimoni digital de Catalunya.

El projecte, que rep el nom de Padicat, consisteix en la compilació, preservació i accés obert als documents publicats digitalment que siguin representatius de la cultura i la societat de Catalunya i arxivar així la web catalana.

La Biblioteca de Catalunya vol, mitjançant aquest projecte, assegurar l'accés permanent a la producció digital publicada a Internet. Padicat compta amb la col·laboració del Centre de Supercomputació de Catalunya i amb el suport de la Secretaria de telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació puntcat.

Una selecció d'ajuntaments, universitats, col·legis professionals, partits polítics, empreses, mitjans de comunicació i equipaments culturals de referència han arribat ja a acords de cooperació amb Padicat. En total, es preveu implicar en una primera fase 300 institucions representatives de la societat civil catalana, entre elles, l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:04