L'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa Local de Centres d'informació i recursos per a dones

Dimecres, 28 de febrer de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar ahir dimarts en Junta de Govern Local l'adhesió del Consistori a la Xarxa Local de Centres d'Informació i Recursos per a Dones, promoguda per la Diputació de Barcelona. Aquesta xarxa té la missió d'identificar, generar i difondre instruments que serveixen als governs locals per desenvolupar polítiques, plans i accions adreçades a assolir la igualtat de drets entre dones i homes i que afavoreixin l'articulació d'un model compartit de definició i gestió dels Centres municipals d'Informació i Recursos per a Dones.

Per la seva part, l'Ajuntament posarà en marxa mecanismes per dur a terme actuacions adreçades a crear i consolidar els Centres d'Informació i Recursos per a Dones com un servei de proximitat i referència per a les dones i el conjunt de la ciutadania, conscienciar sobre la necessitat de la igualtat entre homes i dones i impulsar actuacions que permetin un enfocament integral de les polítiques de gènere amb l'elaboració de plans d'igualtat. Des de fa més de tres anys, està en funcionament a Montcada i Reixac l'Oficina d'Atenció a la Dona (C. Domènec Fins, 15), que ofereix gratuïtament el Servei Bàsic d'Informació i Orientació, atès per una Agent d'Igualtat d'Oportunitats de l'entitat professional Espais per a la Igualtat, així com els serveis especialitzats d'Assessorament Jurídic i l'Espai de Recuperació Psicoemocional a les víctimes de violència.

La regidora responsable del Programa d'Igualtat d'Oportunitat de gènere, Eva Gonzalo, ha manifestat que "és important la implicació de l'Administració local en la gestió de polítiques d'igualtat entre homes i dones".

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:43