L’Ajuntament rep la trucada de la Generalitat per desencallar el problema de l’assentament il·legal del riu Besòs

Dimecres, 12 de gener de 2022 a les 00:00

Després de la crida realitzada per l’alcaldessa davant els mitjans de comunicació, la Generalitat de Catalunya s’ha posat en contacte amb el consistori i ha convocat una reunió urgent.

  • Campos va demanar ajut a les administracions supramunicipals per solucionar el problema del Besòs arran de la mot de dues persones el passat diumenge a una barraca a l’assentament del Pla del Besòs.

L’alcaldessa, Laura Campos, va rebre ahir la trucada del delegat territorial del govern autonòmic a Barcelona, Antoni Morral, que li va informar sobre la convocatòria d'una reunió amb els representants dels diferents departaments implicats de la Generalitat de Catalunya el proper dilluns, 17 gener, per tractar la problemàtica situació de barraquisme existent a la zona del riu Besòs.

Aquesta reunió s’ha produït després que l’alcaldessa demanés públicament la col·laboració de Generalitat, Àrea Metropolitana de Barcelona i Diputació de Barcelona per solucionar aquest tema. El passat cap de setmana dues persones van morir per inhalació de fum a l’interior d’una barraca a l’assentament situat als terrenys entre el riu Besòs i la carretera de la Roca (BV-5001). Des de fa anys, el consistori reivindica la dignificació d’aquesta zona i demana la col·laboració de totes les administracions per solucionar la problemàtica

Laura Campos ha explicat que “el delegat del govern em va confirmar que la Generalitat és conscient que el consistori no té capacitat econòmica ni recursos per assumir la desaparició de l'assentament de barraques”. Campos ha afirmat que aquesta reunió ha de servir per posar fil a l'agulla per trobar una solució entre Ajuntament i totes les administracions supramunicipals implicades, com la Generalitat, la Diputació i l'Àrea Metropolitana.

Darrera actualització: 13.01.2022 | 07:29