L'Ajuntament rep de la Diputació els plans de mobilitat urbana sostenible i d'accessibilitat de Can Cuiàs

Divendres, 19 de gener de 2018 a les 00:00

L'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, van rebre els documents de forma oficial el 18 de gener, de mans del diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Montcada i Reixac la modificació del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), que incorpora les modificacions aportades en els informes sectorials, i el Pla d'accessibilitat de Can Cuiàs de l'espai del barri conegut com a grup Santa Elvira, format pels pisos més antics del barri, construïts als anys 70. La Diputació ha assumit la redacció d'ambdós projectes.

Respecte el Pla de mobilitat urbana, aquest projecte està aprovat inicialment per Ple de febrer del 2017 i analitza l'accessibilitat i la mobilitat a peu, en bicicleta i en vehicle privat, el trànsit i la seguretat viària, el transport públic i el servei de taxi. També incorpora un estudi sobre les zones d'aparcament, el consum energètic i les emissions associades dels vehicles. A partir d'aquesta anàlisi, el document proposa uns objectius i estratègies que hauran de guiar la planificació de la mobilitat al municipi, en consens amb la ciutadania. La Diputació ha inclòs al projecte les indicacions aportades des de Montcada i Reixac cara l'aprovació provisional. Resta per validar, per part del Departament de Medi Ambient, l’informe de reducció d’emissions de CO2, que s’incorporarà al PMUS per a la seva aprovació definitiva.

'Avancem en el tràmits necessaris per a l’aprovació, i alhora hem actuat en la millora de la mobilitat en els passos de vianants, amb voreres deprimides, en els itineraris principals. La següent prioritat que ens marquem és la d’evitar el trànsit de camions per Mas Duran, implementant  i senyalitzant nous itineraris alternatius', ha  manifestat el regidor Jordi Sánchez.

Respecte el pla d'accessibilitat al grup Santa Elvira, el seu objectiu és la millora de la qualitat de l'espai públic interior del barri i, en aquest sentit, es plantegen diverses actuacions com la creació d'una xarxa d'itineraris accessibles que millorin la mobilitat a peu, zones d'espai lúdic per fomentar la convivència i aportar una sèrie de recomanacions per a la millora a les entrades dels edificis d'habitatges.

Darrera actualització: 19.01.2018 | 14:13