L’Ajuntament redueix els carrils de circulació d’un tram de l’avinguda Europa per baixar la velocitat de pas dels vehicles

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 12:00

L’actuació, que s’ha fet en sentit sud, entre el carrer Enric Granados i la rotonda del carrer Joan Miró, està vigent des del 8 d’abril i també ha permès duplicar la quantitat de places d’aparcament en aquest punt. 

Amb l’objectiu de reduir l’amplada visual que convidi a una reducció de la velocitat per part dels vehicles que passen per aquesta via, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha realitzat una actuació a l’avinguda Europa, a Mas Duran, que ha consistit en la reducció de dos a un carril de circulació en sentit sud del tram comprès des del carrer Enric Granados fins a la rotonda del carrer Joan Miró. Aquest treball, realitzat en l’únic tram d’entrada o sortida a la rotonda que encara mantenia dos carrils de circulació en un mateix sentit, també ha permès duplicar en aquest punt les places d’aparcament, que han passat de cordó a semibateria invertida.

Aquesta actuació, que es va fer el 7 d’abril i que respon a les queixes dels veïns per la manca de seguretat que genera l’excesiva velocitat d’alguns vehicles, s’afegeix als coixins berlinesos que es van instal·lar als anys 2017, en sentit sud, i al 2018, en sentir nord, quan es va comprovar que els cotxes envaïen el carril contrari per esquivar-los. Per atenuar les molèsties del trànsit que es produeixen a l’avinguda d’Europa, la Policia Local també està realitzant controls per evitar el pas de camions de més de 5 tones que tenen prohibit sortir de l’autovia C-17 per circular per Mas Duran i Mas Rampinyo.

El regidor de Mobilitat, Jaume Teixidó ha destacat que amb aquest tipus d’actuacions  “busquem l’equilibri entre la mobilitat a peu, el vehicle privat i el transport públic, apart de refermar la voluntat de cohesionar el territori perquè esdevingui l’escenari de confort que el veïnat espera”. Teixidó també ha agraït la col·laboració dels veïns i ha expressat que l’Ajuntament està obert als suggeriments que puguin continuar aportant en el futur.

Darrera actualització: 12.04.2021 | 12:15