L’Ajuntament recopilarà la memòria popular durant la crisi de la Covid-19 en un fons documental

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 17:00

Es demana a la ciutadania que aporti els seus testimonis sobre el període del confinament al municipi per crear el projecte 'Fem Arxiu Covid-19’.  

L’Ajuntament de Montcada i Reixac fa una crida ciutadana per recopilar un fons documental, anomenat ‘Fem Arxiu Covid-19’ i que s’ha posat en marxa avui, que servirà com a material d’anàlisi i reflexió dels efectes de la pandèmia generada pel coronavirus. El consistori, per mitjà del Museu Municipal de Montcada i Reixac, documentarà amb una perspectiva local i plural el moment, que passarà a formar part de l’Arxiu Històric. 

Els interessats podran enviar documents que serveixin per testimoniar com s’està vivint a Montcada i Reixac l’estat d’alarma, les iniciatives de solidaritat, les xarxes ciutadanes de col•laboració, fotografies dels carrers, missatges als balcons, en definitiva, imatges de l’impacte de la pandèmia en els espais de la ciutat. 

La regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, ha afirma que “ens interessa especialment documentar com ens ha afectat a la nostra vida quotidiana aquesta crisi, més enllà de les vivències més anecdòtiques i personals, i com ens ha condicionat com a comunitat”. Borràs ha afegit que “volem que les futures generacions puguin conèixer amb detall el moment històric que estem vivint a la nostra ciutat”

El fons documental es nodrirà de fotografies, diaris de confinament, cartells, vídeos, dibuixos infantils de suport o qualsevol altre document que serveixi per il•lustrar els efectes socials de la pandèmia. Els documents s’han d’enviar, en format imatge, PDF, MP3 i MP4 al web https://www.montcada.cat/ajuntament/fem-arxiu-covid-19 i s’ha d’omplir un formulari on facilitar algunes dades com l’autoria, el lloc i una breu descripció del document o imatge. 
 

Darrera actualització: 15.05.2020 | 09:11