L’Ajuntament reclama de nou que les urgències de Montcada i Reixac es puguin atendre al CUAP Cerdanyola-Ripollet

Dimarts, 29 de juny de 2021 a les 12:30

Entitats veïnals han fet arribar al consistori queixes d’algunes persones a les quals se’ls ha negat atenció en aquest centre per no ser-ne el de referència.

  • El centre de referència de Montcada i Reixac és el CUAP Casernes de Barcelona
  • El CatSalut, l’ICS i l’Ajuntament insten la ciutadania que es trobi en aquesta situació a fer una reclamació formal per escrit

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha fet gestions durant les darreres setmanes per tal de reclamar que la ciutadania del municipi sigui atesa a qualsevol centre d’urgències, independentment que sigui o no l’ambulatori de referència de la seva ciutat. Entitats veïnals han fet arribar al consistori queixes d’algunes persones a les quals se’ls ha negat en diverses ocasions l’atenció d’urgències al CUAP Cerdanyola-Ripollet per no ser el centre adscrit a Montcada i Reixac –és el CUAP Casernes, de Barcelona–. Aquest equipament està ubicat molt a prop d’alguns barris montcadencs, com ara, Terra Nostra.

L’alcaldessa, Laura Campos, va enviar un escrit a la directora de zona del Catsalut, informant-li d’aquesta situació i emplaçant-la a una trobada amb la regidora de Serveis Socials, Polítiques d’Inclusió i Sanitat, Mar Sempere, qui s’ha reunit aquest mes amb la direcció de zona del CatSalut i de l’Institut Català de la Salut (ICS), per tal de transmetre-li el malestar de la ciutadania afectada.

El CatSalut i l’ICS s’han compromès a esbrinar perquè es nega l’atenció al veïnat de Montcada i Reixac al CUAP Cerdanyola-Ripollet i a informar l’equip d’administració que tot i que no sigui el seu centre de referència, qualsevol persona ha de ser atesa d’urgències en aquest equipament’, ha explicat Sempere. El CatSalut, l’ICS i l’Ajuntament demanen a la ciutadania que, en el cas que li neguin l’atenció d’urgències, facin una queixa per escrit per deixar constància del problema.

El centre d’urgències de referència de Montcada i Reixac és el CUAP Casernes de Barcelona (c/ Fernando Pessoa, 47-51), donat que la ciutat forma part de la zona sanitària Barcelona Centre.

Darrera actualització: 01.07.2021 | 08:50