L’Ajuntament reclama ajut a la Generalitat, a l’AMB i a la Diputació per solucionar l’assentament il·legal del riu Besòs

Dilluns, 10 de gener de 2022 a les 00:00

Aquest passat cap de setmana dues persones han aparegut mortes a l’interior d’una construcció a l’assentament d’horts i barraques situat als terrenys entre el riu Besòs i la carretera de la Roca (BV-5001).

  • Des de fa anys, el consistori reivindica la dignificació d’aquesta zona i demana la col·laboració de totes les administracions per solucionar la problemàtica.


L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha demanat ajut a la Generalitat de Catalunya, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a la Diputació de Barcelona per solucionar la problemàtica social i mediambiental que genera l’assentament il·legal, ubicat a Montcada i Reixac. La demanda es produeix després de conèixer la mort de dues persones a l’interior d’una barraca en aquesta zona.

L’alcaldessa ha manifestat que “El problema de barraquisme al Pla del Besòs és una olla a pressió que, tard o d’hora, ens esclatarà a totes les administracions i no és només un problema social d’infrahabitatge per a les famílies que hi viuen, també és un greu  problema mediambiental”.

Els fets van succeir ahir a la tarda, quan una persona va trucar Bombers de la Generalitat informant que havia troba dues persones mortes a l’interior d’una de les barraques ubicades als terrenys que hi ha entre el riu Besòs i la carretera de la Roca (BV-5001). Segons ha informat Policia Local el fum provocat per un foc encès a l’immoble hauria estat la causa de l’asfixia. La investigació està en mans de Mossos d’Esquadra.

Campos ha afirmat que “el consistori està molt preocupat en aquest tema i porta anys reclamant la col·laboració de les administracions supramunicipals per solucionar el problema”. L’alcaldessa ha afegit que “tenim un projecte del Consorci del Besòs que estima l’actuació en, només la gestió de residus d’enderrocar totes les barraques i horts existents en aquesta zona, més de 3 milions d’euros”. Campos ha comentat que com administració local no es pot assumir aquest import ni podem solucionar-ho sols.

L’alcaldessa ha explicat que “estem cansats de ser la porta de darrera de Barcelona i per això demanem ajut; s’hauria de treballar en la línia que s’està fent al delta del Llobregat, on totes les administracions treballen de forma coordinada i posant recursos econòmics”, i ha afegit que “fins ara les administracions només han mirat per la zona del Llobregat, on s’ha aconseguit un veritable espai natural i  la zona del riu Besòs ha estat la gran oblidada. És hora de canviar aquesta actitud”.

L’alcaldessa ha avançat que l’Ajuntament i el Consorci del Besòs demanarem incloure la zona on està l’assentament al Parc Fluvial del Besòs.

Darrera actualització: 10.01.2022 | 14:10