L’Ajuntament reclama a la Generalitat més recursos materials i personals per a les residències de Montcada i Reixac

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 18:45

El consistori ha lliurat material de protecció per als professionals que treballen en aquests centres de gent gran. 

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha reclamat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que destini més dotació econòmica i més material i personal per a aquests equipaments privats. El consistori ha denunciat públicament la difícil situació que es troben les treballadores i els usuaris de les residències de gent gran on manquen molts recursos.

La presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, ha afirmat que hi ha una manca de previsió als centres de gent gran des que la Generalitat va assumir la competència de les residències públiques, privades i concertades durant la situació d’emergència sanitària derivada de la COVID-19. Sempere ha afirmat que “el consistori, tot i no tenir competències en l’equipament, ha hagut d’aportar diferent material per tal que les treballadores i els usuaris tinguessin més mesures de protecció per prevenir el contagi de la malaltia”. En aquest sentit, el consistori ja va aportar aquesta setmana passada elements de protecció com mascaretes, guants, bates i davantals per fer front a la manca de material que tenia la instal•lació. A més, el consistori també s’està encarregant de la recollida de residus del centre. 

La regidora s’ha sumat a la reclamació dels familiars dels usuaris i de la direcció dels equipaments que exigeixen tests ràpids de coronavirus a la Generalitat destinats a aquest grup de risc. Sempere també ha recordat que “estem preocupats amb la solució d’aquest tema i per això estem en contacte constant amb els responsables de les residències”. La presidenta de l’Àrea Social també ha afirmat que “volem agrair la tasca dels voluntaris que han donat material de protecció i als professionals que estan donant la millor de les atencions als residents del centre, tot i tenir els problemes de recursos” i ha afegit que “volem fe una crida a la tranquil•litat a les famílies, ja que totes les administracions estem intentant col•laborar per tal que aquest col•lectiu estigui ben atès i segur, mentre duri l’emergència sanitària”.
 

Darrera actualització: 01.04.2020 | 18:57