L’Ajuntament netejarà la riera de Sant Cugat abans de l’estiu

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 00:00

Representants del govern municipal s’han reunit amb l’AV Font Pudenta-Muntanyeta per valorar el resultat de la connexió de Medinaceli i Barberà.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac netejarà abans de l’estiu la riera de Sant Cugat de vegetació i sediments. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez; el regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre; i el regidor de Mobilitat, Jaume Teixidó, ho van comunicar la setmana passada a una representació de l’AV Font Pudenta-Muntanyeta, durant la visita d'obres que es va fer un cop finalitzada la connexió entre els carrers Barberà i Medinaceli. 

Tot i que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és qui té les competències sobre les lleres, en els trams urbans correspon als ajuntaments fer les tasques de manteniment, motiu pel qual l'ACA facilita subvencions per dur-les a terme. En el cas de Montcada i Reixac, l'import concedit puja a 28.000 euros. Amb la neteja de la llera i de la xarxa de clavegueram, el consistori confia pal·liar els problemes de males olors denunciats per l'AV en la zona propera a la passarel·la de l'institut La Ferreria.

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha rebut oficialment les obres de connexió entre els carrers Barberà i Medinaceli, al sector de la muntanyeta, un cop han acabat dues intervencions de millora afegides al projecte, que ha costat 772.000 euros. Tot i que el vial es va obrir al trànsit fa un any, quedava pendent la consolidació del talús que dona al Turó amb una malla geotèxtil per evitar esllavissades i de l'altra, el condicionament de les baranes de les escales que hi ha just en el punt on hi ha el revolt, al final de Barberà, actuacions que han costat més de 23.000 euros.

Una altra de les actuacions recents que s'han fet a la muntanyeta ha estat l'ampliació d'una de les voreres del carrer Elisenda de Montcada aprofitant que ara els vehicles només circulen en un únic sentit. L'Ajuntament també ha adquirit una zona verda que, de moment, es manté tancada al públic fins que es pugui dur a terme algun projecte que garanteixi el seu bon ús i manteniment.

Darrera actualització: 12.04.2021 | 11:38