L’Ajuntament modificarà l’ordenança municipal per regular l'ús de material pirotècnic al municipi

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

El consistori vol involucrar les entitats culturals que utilitzen pirotècnia en el canvi de la normativa, que té com a finalitat limitar l'utilització indiscriminada de pirotècnia a la via pública.

El Ple del mes de juliol va aprovar modificar l'ordenança municipal per tal de regular l'ús de material pirotècnic i acotar-lo a determinades celebracions i festivitats. L'objectiu és reduir les molèsties que la pirotècnia causa des d'un punt de vista de contaminació acústica, especialment a nadons, gent gran, persones amb espectre autista o amb hipersensibilitat sensorial, així com als animals. El document aprovat també recull el compromís municipal d'utilitzar pirotència freda i lumínica en les festivitats organitzades pel consistori, així com la promoció de campanyes de difusió i conscienciació adreçades especialment a infants i adolescents.

Els grups municipals van votar a favor de la moció amb el compromís que el canvi de l'ordenança es consensuarà amb les entitats del municipi que inclouen pirotècnia en les seves celebracions per tal que la mesura no afecti el desenvolupament de les tradicions culturals ja arrelades.
 

Darrera actualització: 27.07.2020 | 12:00