L’Ajuntament i l’ICS signen un acord per fomentar la salut comunitària

Divendres, 12 d'abril de 2019 a les 00:00

El conveni ve a consolidar la bona relació mantinguda per ambdues administracions al llarg d'aquest mandat, per fomentar les accions preventives.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la gerència territorial de Barcelona de l’Institut Català de la Salut (ICS) han signat un conveni per a la realització d’accions d’atenció comunitària en salut, en el marc del programa ‘Fem salut Montcada’, impulsat per ambdues administracions. El document recull el compromís del consistori i l’ens de la Generalitat de mantenir el treball conjunt amb matèria de salut pública, que al llarg dels darrers quatre anys s’ha materialitzat en accions com la prescripció social, xerrades de professionals de la salut adreçades a col·lectius específics o el projecte de control de l’obesitat infantil que s’ha posat en marxa aquest curs en algunes escoles, amb alumnat de P4.  

El conveni ve a consolidar la bona relació que hem mantingut ambdues administracions al llarg d’aquest mandat, per fomentar les accions comunitàries i preventives; l’ICS posa a la nostra disposició els seus recursos professionals i sanitaris quan detectem que hi ha una necessitat a cobrir en matèria de salut i des de l’Ajuntament hi aportem els equipaments i recursos econòmics”, ha destacat la presidenta de l’Àrea Social i regidora de Salut Pública, Mar Sempere.

L’acció comunitària constitueix un eix fonamental en l’atenció primària, amb la finalitat de millorar la salut de la població i atendre’n la diversitat. Aquest repte forma part de l’Estratègia Nacional de l’Atenció Primària i Salut Comunitària, que pretén millorar la salut de la ciutadania des de l’atenció primària.

Darrera actualització: 11.04.2019 | 13:17