L'Ajuntament i les entitats analitzen l'afectació del confinament a les persones amb diversitat funcional

Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 07:00

Amb motiu del Dia de les persones amb discapacitat, es publicaran vídeos a Internet i les xarxes socials, amb testimonis d'usuaris i professionals d'aquest àmbit.

Visibilitzar la diversitat funcional i especialment, com ha afectat la Covid-19 a les persones amb capacitats diferents, és l'objectiu de la commemoració 2020 del Dia de la Discapacitat, que oficialment és el 3 de desembre i enguany segueix el lema #nosominvisibles, per donar visibilitat a aquestes persones. A partir d'aquest dimarts, dia 1, i fins a mitjan d'aquest mes, es publicaran vídeos a al canal de Youtube i a les xarxes socials de l'Ajuntament de Montcada i Reixac i de Montcada Comunicació –produïts per Montcada Comunicació i el departament de Comunicació Municipal– protagonitzats per representants de l'Ajuntament, professionals que treballen en aquest àmbit i usuaris de les entitats locals que treballen o estan formades per persones amb capacitats diferents; integrants, tots plegats, de la taula per la diversitat funcional de Montcada i Reixac.

Els vídeos els protagonitzen usuaris i professionals del Centre d'Atenció a la Discapacitat de la Fundació Adimir, de l'entitat Tot per tu, de l'associació Oratge, Creu Roja i la Llar Residència Jesús Farrés, de Catalònia Fundació. També hi apareixerà el testimoni de la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere; i de la cap de la unitat de Serveis Socials de Montcada i Reixac, Núria Barbosa. 

Amb la declaració de la pandèmia, al març, van tancar els centres i serveis que acullen les persones amb diversitat funcional. Davant d'això, tots els sectors van haver de reinventar-se per poder mantenir, en la mesura del possible, el contacte i les atencions als usuaris, persones que majoritàriament pateixen més que la resta l'alteració de les seves rutines. L'Ajuntament va reorganitzar les seves funcions per donar-los cobertura quant a atencions bàsiques i les entitats van mantenir el contacte amb els usuaris per telèfon o de forma telemàtica. Entre d'altres, els testimonis parlen sobre com l'alteració de la rutina va afectar les persones amb discapacitat, quins recursos han obtingut per part de l'administració o de les entitats o bé, com han conviscut amb la malaltia, donat que les persones amb discapacitat, en la seva majoria, són col·lectiu de risc.

Darrera actualització: 01.12.2020 | 08:51