L'Ajuntament exigeix el compliment de les mesures urgents de seguretat a la R2 promeses per Adif

Dimecres, 2 de gener de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament  ha exigit al nou interlocutor de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) per a Catalunya que avanci amb els compromisos del gestor ferroviari de millorar la seguretat de la R2 mentre s'inicia el soterrament d'aquesta línia al seu pas pel municipi. Les mesures de seguretat en el tancament de vies i en la millora dels passos a nivell ja haurien d'haver començat a finals de 2018 i les obres encara no s'han adjudicat.

L'Adif va notificar la setmana passada al consistori que el subdirector d´Operacions de Xarxa Convencional Nord Est, Carlos Quingles, substituirà Carlos Freire com a interlocutor amb el municipi. Aquesta comunicació s'ha produït després que el passat 20 de desembre l'Ajuntament reclamés, de forma urgent, un interlocutor per part del gestor ferroviari per tal de fixar un calendari definitiu dels projectes pendents de la R2. L'alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que "no és admissible que Adif no agilitzi de manera efectiva aquestes mesures davant un tema tan greu de manca de seguretat com són els dos passos a nivell anacrònics i obsolets que tenim al mig de la ciutat".

En l'escrit d'Adif, el nou interlocutor va avançar que els projectes per als nous tancaments de la via i per a la millora dels dos passos a nivell estan redactats a l'espera de ser supervisats i aprovats, i que podrien adjudicar-se durant el tercer trimestre del 2019. Campos ha afirmat que "Montcada i Reixac està cansada d'endarreriments per part d'Adif i no ens podem permetre esperar més". L'alcaldessa ha demanat una reunió amb el nou interlocutor d'Adif per tractar aspectes tècnics dels dos projectes pendents.

Fa un any que Adif es va comprometre a renovar totes les tanques de la línia R4, des del Rec Comtal fins a l'estació Montcada i Reixac. L'ens ferroviari té previst destinar més de 600.000 euros per renovar les actuals tanques per unes de noves amb un sistema que dificulten la seva escalada i que eviten que siguin tallades. L'actuació, que també permetria instal·lar tanques noves en aquells punts on no hi ha, es faria als dos costats de la via al llarg de 3 quilòmetres. Adif també es va comprometre a ampliar i segregar el pas de vianants del dels vehicles als passos a nivell dels carrers Bogatell i Pasqual, ubicats al centre del municipi.

Darrera actualització: 02.01.2019 | 13:17