L’Ajuntament estableix un calendari de desinfeccions per a tots els barris com a mesura de reforç per lluitar contra la Covid-19

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 17:15

Des d’avui els voluntaris de l’ADF reforcen les tasques de desinfecció de la via pública. El consistori estableix un calendari fix de desinfecció a tot els barris, de dilluns a divendres, com a mesura de prevenció. 

A partir d’aquesta setmana es reforcen les feines de desinfecció dels carrers amb més afluència de persones del municipi. Els voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) La Serralada seran els encarregats de realitzar aquestes feines. El consistori ha pres la decisió de manera preventiva després de l’increment de brots a l’àrea metropolitana. Les feines s’inicien aquesta tarda al barri de Can Sant Joan i La Ribera, on passaran a partir d’ara tots els dilluns. Els dimarts serà el torn a Montcada Centre; dimecres intervindran a Montcada Nova, Pla d’en Coll, Mas Rampinyo i Mas Duran; dijous a Font Pudenta i  Terra Nostra; i els divendres a Can Cuiàs. 

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha informat que “aquest dispositiu s’ha mantingut fins ara d’acord amb la situació però donat el increment de brots a l’àrea metropolitana creiem necessari reforçar el servei de desinfeccions de manera preventiva. Per tal de no penalitzar el servei de neteja ho reforçarem amb els voluntaris de l’ADF de manera homogènia a tots els barris”. El regidor ha afegit que “agraïm als voluntaris d’ADF la seva col·laboració i implicació amb el nostre municipi". Un total de vuit voluntaris de l’ADF amb tres vehicles cuba, carregats amb una dissolució d’hipoclorit sòdic, desinfectaran el paviment i les voreres de l’espai públic de la ciutat en coordinació amb el servei de neteja. Els voluntaris també faran ús de motxilles de desinfecció per a aquells espais on hi ha més persones. 

Des del passat mes de març, l’Ajuntament ja va prioritzar la neteja de la via pública per tal de minimitzar el risc de contagi a l’exterior. El consistori va reorganitzar els serveis de neteja viària, amb l’objectiu de focalitzar els seus esforços en la desinfecció dels espai més transitats, especialment ambulatoris i zones properes a establiments d’alimentació, farmàcies, marquesines, sortides d’estacions de tren, passos subterranis i bateries de contenidors.
 

 

Darrera actualització: 20.07.2020 | 17:54