L'Ajuntament engega la campanya preventiva contra el mosquit tigre

Dilluns, 8 de juny de 2020 a les 00:00

El consistori insisteix en la necessitat de conscienciar la ciutadania i el treball conjunt per evitar la proliferació de l'espècie.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha començat la campanya de tractament i prevenció del mosquit tigre als embornals de desguàs d'aigües pluvials a la via pública. Durant l’estiu, es duran a terme diferents intervencions amb un producte biològic i innocu per a qualsevol altra espècie que no sigui el mosquit, ja que és específic per a les seves larves. La previsió és que l'època de màxima activitat de l'insecte sigui entre final d'agost i principi de setembre. Serà en aquestes dates quan es visitaran tots els equipaments municipals i centres educatius, per revisar punts on hi pugui haver aigua acumulada o col·lectors taponats.

La campanya també inclou controls i assessorament a les propietats privades per combatre la proliferació de l’espècie. “Gràcies a l'ordenança municipal, des de l'Ajuntament podem intervenir a les propietats privades, per tal d'eradicar males pràctiques i evitar que la ciutadania no acumuli aigües estancades, que afavoreixen la proliferació dels mosquits”, ha indicat el regidor de Salut Pública, Oriol Serratusell.

La prevenció és el millor mètode per al control del mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques de l'insecte i eliminar tots els punts d'aigua on hi pot créixer. El mosquit tigre necessita molt poca aigua per proliferar, per tant, tots aquells objectes i contenidors en què es pugui acumular aigua s'han de buidar de forma continuada i posar sota cobert i aquells que siguin fixes, s'hauran de revisar almenys dos cops per setmana i eliminar-hi qualsevol cúmul d'aigua. En el cas de les basses o piscines, cal actuar de forma que l'aigua que continguin no esdevingui un focus de cria de mosquits.

Com a suport als ajuntaments i a la ciutadania en general, la Diputació de Barcelona posa a la seva disposició diversos materinals, com ara un vídeo (amb una versió llarga i una de curta) o el llibre A la caça del mosquit ratllat, per sensibilitzar la gent sobre la perillositat del mosquit tigre i per fomentar el civisme i un canvi de comportament en infants i famílies per la lluita contra aquest insect.

 

Enllaç ordenança mosquit tigre

Darrera actualització: 08.06.2020 | 12:16