L’Ajuntament desestima el trasllat del Museu Municipal a la Casa Larratea

Divendres, 21 de maig de 2021 a les 14:00

Tot i disposar de l’informe favorable de la Diputació de Barcelona, el consistori ha decidit no traslladar l’equipament a les instal·lacions de la casa modernista perquè l’informe de l‘ens supramunicipal proposa l’elaboració d’un projecte museístic, que sobrepassa la idea inicial i el cost econòmic previst pel consistori. L’Ajuntament està estudiant altres projectes dins de l’àmbit cultural que puguin desenvolupar-se en aquest espai i que puguin beneficiar a un major nombre de públic potencial.

Finalment, l’Ajuntament de Montcada i Reixac no ubicarà l’actual Museu Municipal a la Casa Larratea, situat al carrer Sant Lluís. El passat mes de febrer, el consistori va anunciar que estava estudiant traslladar el contingut del Museu Municipal a l’edifici modernista. El consistori va rebre una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dins del Programa de Foment del Patrimoni Cultural, per restaurar els elements estructurals de l’interior de la Casa Larratea i adaptar-la a la llei d’accessibilitat. L’AMB subvenciona el 40% de la rehabilitació, que té un cost total de mig milió d’euros. L’objectiu inicial era que, un cop rehabilitat, destinar aquest espai a acollir les instal·lacions de l’actual Museu Municipal, donada la seva vinculació amb la nova arquitectura aportada per la colònia d’estiuejants a final del segle XIX i principi del XX.

Malgrat que l’informe favorable de l’Oficina de Patrimoni Cultural i de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona avala el trasllat, l’Ajuntament ha desestimat la idea inicial. L’equip de govern ha valorat el sobrecost econòmic del projecte museístic que indica la Diputació i ha decidit prioritzar la Casa Larratea per a altres usos i activitats culturals dins de l’ambit de la subvenció atorgada.

La Casa Larratea, ubicada a la cruïlla dels carrers Montiu, Sant Lluís i Colon, és un edifici d’estil neoclassicista (1889) amb elements modernistes de gran valor arquitectònic i patrimonial, que va acollir l’antiga cerveseria d’hivern de Montcada i Reixac. 

Darrera actualització: 21.05.2021 | 14:06