L’Ajuntament denunciarà Endesa pels talls continuats del subministrament elèctric al municipi

Dilluns, 11 de gener de 2021 a les 00:00

El consistori i l’Associació de Veïns de Can Sant Joan han fet un comunicat conjunt on denuncien públicament la situació provocada pels constants talls de subministrament elèctric al municipi. Els darrers talls s’han produït aquests dies, en plena onada de fred.

El govern municipal considera inadmissible que el veïnat del barri de Can Sant Joan pateixi des de fa 9 mesos talls diaris de llum, d’aproximadament 180 minuts, i que, en ocasions, han arribat a les 24 hores sense energia elèctrica. El consistori recorda que la manca de fluid elèctric també afecta l’enllumenat públic i pot provocar problemes viaris i de seguretat ciutadana.

El president de l’Associació de Veïns de Can Sant Joan, José Luis Conejero, ha denunciat que els talls que es produeixen diàriament al barri sense previ avís són causats per unes instal·lacions antigues i que l’empresa no es molesta en modernitzar. Per a Conejero “aquesta situació ja no es pot sostenir més” i ha afegit que “aquest és un problema gravíssim, sobretot, en un barri on viu molta gent gran que no es poden escalfar ni cuinar durant moltes hores”. El representant veïnal ha comentat que alguns veïns han arribat a tenir 9 talls en 15 dies.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “és inadmissible l’actitud d’ENDESA, a qui no li ha tremolat la mà per augmentar un 40% les seves tarifes en plena onada de fred i ni per tallar el subministrament elèctric a famílies vulnerables amb l’objectiu d’obtenir grans beneficis d’un dret bàsic”. Campos ha afegit que “exigim a ENDESA que realitzi el manteniment adequat de les instal·lacions obsoletes que té al municipi i que afecten, sobretot, als barris més populars”.

Per aquests motius, l’Ajuntament de Montcada i Reixac denunciarà la companyia elèctrica ENDESA al Departament d’Indústria de la Generalitat i a l'Agència Catalana de Consum per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania i per l’inclompliment de l’obligació de subministrament d’energia.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental la petició d’emprendre accions legals de forma conjunta amb altres municipis de la comarca que també pateixen talls de llum indiscriminats a diferents punts de les ciutats.

 

Darrera actualització: 11.01.2021 | 14:10