L'Ajuntament demanarà a TMB accions per millorar el transport en autobús

Dijous, 31 de gener de 2019 a les 13:00

Les peticions formen part de les accions incloses al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i també corresponen a reivindicacions de les AV del municipi.

L'Ajuntament traslladarà a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) un seguit de demandes per tal de millorar el transport públic en autobús a Montcada i Reixac. Aquestes peticions provenen, d'una banda, de les accions a desenvolupar dins del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i, de l'altra, de reivindicacions veïnals que el consistori ha recollit en diverses reunions, amb l'AV Can Sant Joan i amb la Federació d'Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir). Una de les principals peticions respon a una reivindicació històrica de la Favmir, que consisteix a que la línia 155, que opera TMB, esdevingui una circumval·lació, un projecte que avala el govern municipal perquè "milloraria el servei i escurçaria els trajectes entre barris; per anar, per exemple, des de Can Cuiàs a l'institut la Ferreria, els usuaris fan un recorregut molt llarg que una línia circular escurçaria", ha explicat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

L'edil considera que l'arranjament de la N-150 que a hores d'ara és en marxa és una oportunitat per fer realitat aquesta línia circular. "Aquest projecte forma part de l'anella cívica que volem crear, si la dotem de carril bici i la fem més amable per als vianants, també hi podem incloure millores per a les persones que es desplacen en transport públic", ha indicat Sánchez. El Pla de Mobilitat incorpora altres demandes vinculades al 155, com la coordinació amb el bus 96 –també de TMB–, ja que habitualment els dos autobusos arriben gairebé sempre alhora a la mateixa parada.

Una altra sol·licitud que es traslladarà a TMB és que la línia 102, que arriba fins a Collserola, es perllongui fins a Can Cuiàs, per connectar amb el metro i/o amb el 155. També es demana que l'autobús 648, que arriba fins a la Universitat Autònoma de Barcelona, comenci a Can Cuiàs –ara ho fa a Can Sant Joan. Altres peticions compartides pel consistori i el veïnat són, entre d'altres, crear una parada a l'avinguda Meridiana de l'autobús 96 a prop del CUAP de Sant Andreu –el centre d'especialistes referent de Montcada i Reixac–, allargar el recorregut del bus nocturn N3 fins a la Font Pudenta i Terra Nostra o demanar que el 685, que uneix Ripollet amb Montcada i Reixac, no deixi de funcionar durant l'agost.

El consistori també demanarà un seguit de propostes per millorar la freqüència i reubicar algunes parades d'autobús, en definitiva, "millores per adequar el transport públic al dia a dia de la ciutadania i adaptar-lo al creixement de la ciutat", ha dit Sánchez.

Darrera actualització: 31.01.2019 | 13:48