L'Ajuntament de Montcada i Reixac completa el servei de recollida selectiva dels residus amb la instal·lació dels contenidors grocs

Divendres, 23 de febrer de 2007 a les 00:00

En total, en aquesta primera fase d'implementació, s'han col·locat 48 contenidors en bateries soterrades i 16 més de superfície, allà on no pot accedir el camió de recollida. Per donar suport a l'actuació, l'Equip Verd de la Regidoria de Medi Ambient posarà en marxa a partir de demà una campanya de sensibilització consistent en la instal·lació d'un punt d'informació itinerant, que funcionarà els dimarts i dimecres. La cantonada del carrer Guadiana amb Rocamora; Rocamora amb Clavell (al costat del Mercat Municipal); i el carrer Reixagó (davant l'Escola d'Adults), són els llocs on s'ubicarà aquest punt de forma alternativa.

Amb la instal·lació dels contenidors grocs, iniciativa en què l'Ajuntament de Montcada i Reixac compta amb el suport de l'EMA, es completa la infrastructura per a la recollida selectiva de residus domèstics al municipi.

Fins ara, el servei de recollida es componia de quatre fraccions: vidre (contenidor verd clar), paper i cartró (blau), matèria orgànica (marró) i resta (verd fosc). En aquest darrer grup s'incloïen els residus no reciclables i els envasos i plàstics. A partir d'ara, però, aquests s'hauran de dipositar als nous contenidors. En concret: tota mena d'envasos i bosses de plàstics d'ús domèstic, brics i llaunes de begudes i conserves, embolcalls plastificats i d'alumini, i safates de porexpan.

Aquesta iniciativa suposa una passa important en l'objectiu de millorar la recollida selectiva, donat que els envasos i plàstics representen un 40% del volum total de residus domèstics.

Per donar a conèixer el nou servei a la ciutadania, l'Ajuntament ha editat 12.000 fulletons informatius que es faran arribar a totes les llars del municipi, juntament amb un joc d'imants per enganxar a la nevera on s'indiquen els residus que corresponen a cada contenidor.

L'any 2005 a Montcada i Reixac es van produir 15 milions de quilos de residus domèstics i comercials, la qual cosa equival a una mitjana de 500 quilos per persona. D'aquest total, quasi 3 milions eren envasos.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51