L’Ajuntament de Montcada i Reixac aconsegueix el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

Dimarts, 11 de maig de 2021 a les 14:00

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lliura aquest guardó a aquelles administracions públiques de Catalunya com a reconeixement a la qualitat i la transparència de la informació pública en els seus webs.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac han rebut el Segell Infoparticipa 2020. Aquest guardó és atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència i a la qualitat i accessibilitat informativa dels webs de les institucions públiques. L’alcaldessa, Laura Campos, ha estat l’encarregada de recollir el reconeixement al consistori montcadenc en un acte que va tenir lloc ahir a la UAB, on també va assistir el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, i el rector de la UAB, Javier Lafuente.

L’Ajuntament ha aconseguit el 94% dels indicadors positius de transparència. En l’edició del 2018, Montcada i Reixac va aconseguir el 67% i en la del 2019, el 73%, insuficients per aconseguir el guardó. La regidora de Transparència i Bon Govern, Eva Manzano, ha valorat positivament el guardó i ha afirmat que “aquest guardó arriba com a fruït d’un gran treball transversal entre els diferents departaments per tal de facilitar la informació local i millorar els indicadors ja existents”.

L’índex Infoparticipa analitza el nivell i qualitat de les dades que faciliten les institucions públiques per mitjà de 52 indicadors agrupats en els diferents àmbits de gestió, com ara les eines de participació ciutadana, la disposició dels recursos col·lectius i els econòmics (pressupostos, contractacions, salaris o subvencions), informació sobre els representants polítics i les dades que s’ofereixen sobre el municipi. Enguany, un total de 121 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya han rebut el guardó..

Per la seva banda el regidor de Transparència i Bon Govern, Pepe Domínguez -que comparteix responsabilitat amb Eva Manzano-, ha valorat positivament el guardó i ha afirmat que “tot i el reconeixement rebut, a les institucions públiques encara  ens queda molta feina per fer per tal de d’aconseguir que la informació sigui més fàcil de trobar i d’entendre i de fer-la accessible”.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 11:44