L’Ajuntament de Montcada i Reixac aconsegueix el Segell Infoparticipa per segon any consecutiu

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

El consistori ha aconseguit el 96% dels indicadors positius de transparència al web municipal montcada.cat durant el 2021. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) atorga aquest reconeixement a la qualitat i la transparència de la informació pública en els seus webs de les administracions públiques de Catalunya.

L’Ajuntament de Montcada ha tornat a rebre el Segell Infoparticipa per segon any consecutiu. Aquest guardó és atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència i a la qualitat i accessibilitat informativa dels webs de les institucions públiques. L’Ajuntament ha aconseguit el 96% dels indicadors positius de transparència, un 2% més que en l’edició del 2020, quan va aconseguir el 94%. La regidora de Transparència i Bon Govern, Eva Manzano, ha valorat positivament el guardó i ha afirmat que “aquest reconeixement arriba com a fruït d’un gran treball transversal als darrers anys entre els diferents departaments municipals per tal de facilitar la informació local i millorar els indicadors ja existents”. La regidora serà la responsable municipal de recollir el premi que es lliurarà el proper 9 de maig a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

L’índex Infoparticipa analitza el nivell i qualitat de les dades que faciliten les institucions públiques per mitjà de 52 indicadors agrupats en els diferents àmbits de gestió, com ara les eines de participació ciutadana, la disposició dels recursos col·lectius i els econòmics (pressupostos, contractacions, salaris o subvencions), informació sobre els representants polítics i les dades que s’ofereixen sobre el municipi. 

Per la seva banda el regidor de Transparència i Bon Govern, Pepe Domínguez -que comparteix responsabilitat amb Eva Manzano-, també ha valorat positivament el guardó i ha afirmat que “tot i el premi rebut, és una obligació de totes les administracions públiques oferir una informació que sigui més fàcil de trobar i d’entendre i de fer-la accesible”.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 11:58