L’Ajuntament continua amb el procés d’expropiació d’habitatges que amenacen ruïna per garantir la seguretat dels residents

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 08:00

El Ple de gener ha aprovat iniciar l’expedient d’expropiació de dues vivendes situades en una finca a la Muntanyeta de Can Sant Joan.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac continua amb el procés d’expropiació d’habitatges del municipi que no reuneixen les mínimes condicions d’habilitat. El Ple de gener, celebrat aquest dijous, dia 26, va aprovar l’expropiació de dues finques, als carrers Novell i Diagonal de la Muntanyeta de Can Sant Joan, situats dins d’una mateixa parcel·la d’autoconstrucció, amb expedient de ruïna. Al novembre passat, el Ple va aprovar els processos d’expropiació d’altres dues finques situades en aquesta mateixa parcel·la de la Muntanyeta de Cant Sant Joan.

‘A Montcada i Reixac tenim localitzades diverses situacions d’infrahabitatge que ens obliguen a actuar per evitar que passi una desgràcia com malauradament ha passat en  municipis propers’, va indicar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. La propietat d’aquests terrenys no té mitjans per afrontar cap intervenció de millora i per aquest motiu, el consistori ha acordat amb ella una solució que inclogui el reallotjament dels residents. El planejament vigent en aquest sector de Can Sant Joan qualifica els terrenys com a zona verda, per tant, un cop finalitzat el procés d’expropiació, reallotjament i enderroc dels habitatges, aquest espai esdevindrà un parc públic.

Una comissió municipal, formada per Urbanisme, Serveis Socials, Medi Natural i Habitatge treballa de forma transversal per afrontar les situacions d’infrahabitatge –inclòs el barraquisme– cases que amenacen ruïna i no volem qje ens passi com en municipis del voltant, i estudia cada cas que detecta de forma individualitzada. ‘Estem fent una gran tasca preventiva d’anàlisi, diagnosi i d’actuació’, ha expressat el regidor. El procés comença amb la sol·licitud a la propietat de la declaració de ruïna, la incoació de l’expedient per tal que arrangi els habitatges i en el cas que no ho pugui assumir, l’administració actua de forma subsidiària.

Darrera actualització: 27.01.2023 | 10:06