L’Ajuntament condemna un presumpte assetjament sexual a l’escola La Salle de Montcada i Reixac

Dilluns, 14 de febrer de 2022 a les 00:00

Arrel dels testimonis que estan apareixent als últims dies a diversos mitjans de comunicació, el consistori mostra el seu total suport a les víctimes de presumptes assetjaments sexuals per part del germà Jesús Linares, que va exercir com a professor a l’escola La Salle entre 1986 i 2003. El religiós també ha estat denunciat per agressió sexual per diversos alumnes al centre educatiu de Premià durant els anys seixanta.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac mostra la seva condemna, de forma pública i contundent, contra els abusos sexuals a menors i dona tot el seu suport a les víctimes que han denunciat públicament haver patit assetjament sexual i psicològic per part del germà Jesús Linares, durant el curs 87-88 a l’escola La Salle.  

La regidora d’Educació, Igualtat i Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia, ha afirmat que “lamentem i condemnem els fets que han patit aquestes dones a la seva infància i ens solidaritzem amb elles”. Segovia ha explicat que el consistori, a través de l’Oficina d’Atenció a la Dona, ja s’ha posat en contacte amb la primera víctima de Montcada i Reixac que va fer una denúncia pública i l’ha ofert el seu suport. La regidora ha afegit que “encoratjo a possibles víctimes d’aquesta mateixa situació al centre a denunciar-ho davant la justícia perquè fets com a aquests no poden quedar impunes”.

El germà Linares va treballar al centre educatiu de Montcada i Reixac entre els anys 1986 i 2003. El religiós va començar a fer de mestre als anys seixanta a la Salle Premià, on va abusar presumptament de diversos alumnes, entre ells l’escriptor Alejandro Palomas, que va formalitzar la denúncia després de fer públic el seu cas.

Darrera actualització: 15.02.2022 | 09:57