L’Ajuntament condemna els presumptes abusos sexuals a menors per part d’un antic rector de la parròquia de Santa Maria de Montcada

Dijous, 2 de març de 2023 a les 00:00

El consistori mostra el seu suport i solidaritat amb les víctimes. Una trentena de persones víctimes del religiós, mort al 2004, denuncia agressions a Barcelona i Caldes d’Estrac.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac vol mostrar el seu suport i solidaritat amb les víctimes i la seva contundent condemna pels presumptes abusos sexuals a menors per part de mossèn Josep Vendrell Cortasa (mort al 2004), qui va ser rector de la parròquia de Santa Maria de Montcada del 1975 al 1990.

Una trentena de persones ha denunciat davant el Defensor del Poble i a altres instàncies presumptes abusos i agressions sexuals per part de Vendrell quan tenien entre 8 i 15 anys, en les dècades dels anys 60 i 70. Vendrell exercia com a mossèn a l’Església Sant Tomàs d’Aquino, a Barcelona, i a Caldes d’Estrac (Maresme), localitats d’on provenen les denúncies.

El consistori es compromet a facilitar tot el suport que necessitin les víctimes i els seus familiars per eradicar casos de violència sexual o qualsevol tipus d’abús. A hores d’ara, però, no s’ha fet públic cap cas ocorregut a Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 03.03.2023 | 10:14