L'Ajuntament commemora el centenari de la inauguració de la Casa de la Vila

Dilluns, 3 de desembre de 2018 a les 09:00

El proper 15 de desembre, l'Ajuntament de Montcada i Reixac celebrarà la commemoració del 100 aniversari de la Casa de la Vila. El consistori organitzarà diferents activitats per recordar l'efemèride de la inauguració de l'antic edifici consistorial, que va tenir lloc el 14 de setembre de 1918.

La regidoria de Cultura i Patrimoni, el departament de Comunicació Municipal i el Museu Municipal Montcada han preparat una recreació d'aquell acte festiu que comptarà amb la participació dels Castellers de Montcada i Reixac i la Colla de Gegants del municipi. L'acte, previst per a les 12h, inclourà també parlaments oficials, una visita guiada a la sala de plens i a l'alcaldia, a més d'una exposició de documentació i material relacionat amb l'edifici, que es podrà veure dissabte, tot el dia, i diumenge al matí. Durant aquests dies l'edifici lluirà una imatge commemorativa del centenari al balcó central de la façana.

La Casa de la Vila, que va ser projectada per l'arquitecte Josep Graner, es va inaugurar fa cent anys i els actes institucionals i les festes populars van durar dos dies. Les escales de granit, el forjat dels balcons, l'enguixat de les parets i sostres i les portes de l'entrada van ser finançades pel mecenes local Domènec Fins. La Casa de la Vila està inclosa dintre del Catàleg de patrimoni arquitectònic, històric i ambiental del municipi, que el consistori té previst aprovar el proper mes de desembre.

Actualment, la Casa de la Vila acull les regidories de Cultura i Patrimoni, Serveis Socials, l'Oficina d'Atenció a la Dona, l'Oficina d'Atenció LGTBI, el Servei Local de Català, el Jutjat de Pau, el Museu Municipal Montcada, la Sala de Plens, la Sala Institucional, la Sala d'Exposicions i les aules d'expressió artística.

Darrera actualització: 07.12.2018 | 13:39