L’Ajuntament col·labora amb la campanya ‘Posa’t la gorra’, a favor d’infants malalts de càncer

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 00:00

El consistori ha adquirit gorres solidàries elaborades per l’entitat AFANOC, que s’han repartit als infants del casal d’estiu esportiu.

  • L’associació beneficiària es dedica a l’acompanyament de famílies i des del 1992 col·labora amb unitats oncològiques de diferents hospitals
  • Amb aquesta aportació, l’Ajuntament dona suport al finançament dels serveis i accions que AFANOC duu  a terme, per tal d’oferir suport gratuït a les famílies

L’Ajuntament de Montcada i Reixac col·labora amb la campanya ‘Posa’t la gorra’, promoguda per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), amb l’adquisició d’un total de 350 gorres solidàries, que s’han distribuït entre infants del municipi que participen al casal d’estiu esportiu. Amb aquests diners, el consistori dona suport al finançament dels serveis i accions que l’entitat du a terme, per tal de poder continuar oferint-los les famílies de forma gratuïta.

Des de les regidories d’Esports i Sanitat hem fet aquesta col·laboració per donar suport a una entitat que ajuda infants malalts de càncer i les seves famílies; ens trobem en un context complicat arran la pandèmia, en el que moltes entitats solidàries pateixen manca de recursos per poder realitzar els seus projectes’, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Polítiques d’Inclusió i Sanitat, Mar Sempere, qui ha indicat que s’ha aprofitat el casal d’estiu esportiu per desenvolupar ‘aquesta tasca de conscienciació i solidaritat’.

Objectius d'AFANOC
AFANOC, creada al 1987, és una organització dedicada a l’acompanyament de famílies amb un infant o adolescent amb càncer. L’entitat treballa des del 1992 amb el Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital de la Vall d’Hebron, aportant-hi voluntariat, que hi treballa amb els infants hospitalitzats i donant suport al personal mèdic i d’infermeria. També ofereix treball social, amb assessorament i acompanyament sobre prestacions i serveis, així com la gestió i adequació de les sales de joc i espais comuns. Al 2005, AFANOC signa un conveni de col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu, per oferir suport emocional a les famílies i al personal mèdic.

La campanya ‘Posa’t la gorra’ funciona fa 20 anys i té relació amb la pèrdua de cabell, un dels efectes secundaris que pateixen els malalts, que sovint es cobreixen el cap amb una gorra, que esdevé així el símbol de solidaritat envers aquests infants i joves.

Darrera actualització: 21.07.2021 | 09:54