L'Ajuntament celebra l'acte institucional de la Diada amb un reconeixement a la feina realitzada pels serveis sanitaris durant la pandèmia de la COVID-19

Dimarts, 7 de setembre de 2021 a les 00:00
  • Enguany el convidat a intervenir a l’acte institucional és el director mèdic de l’Hospital Sant Pau de Barcelona, Xavier Borràs.
  • La Diada, que es podrà seguir en directe www.montcada.cat i www.laveu.cat, comptarà amb la traducció simultània de la llengua de signes.

 

L'Ajuntament de Montcada i Reixac celebrarà aquest dissabte, 11 de setembre, l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Ho farà amb un acte a la plaça de l'Església, que començarà a les 10h, i amb un format semblant al de l’any anterior. A la tradicional hissada de la bandera i a la interpretació del 'Cant de la senyera' se li unirà el reconeixement del consistori als treballadors i treballadores de serveis sanitaris que han tingut un paper clau durant la COVID-19. Enguany, el director mèdic de l’Hospital Sant Pau, Xavier Borràs, farà un parlament en representació dels serveis sanitaris que van i continuen treballant durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia.

La Diada, on participaran l'alcaldessa, Laura Campos, i els portaveus dels grups municipals, s’iniciarà amb la hissada de la senyera i la interpretació del Cant de la senyera per part del violoncel·lista montcadenc Joan Riera i el violinista Séyédou-Joan Diallo Jaén. Posteriorment arribarà el torn dels parlaments de Campos i Borràs. Finalment, l'ofrena floral de l'alcaldessa i dels portaveus davant l'escultura La força de la terra serà el preludi de la música del Cant dels segadors, amb el qual es posarà punt i final a l'acte institucional de la Diada Nacional.

A causa de l'actual situació sanitària per culpa de la COVID-19, el consistori ha adoptat diverses mesures de prevenció per tal d'evitar el risc de contagi. Així doncs, l'accés a la plaça de l'Església estarà delimitat amb tanques i l'aforament màxim es limitarà a 80 persones assegudes, que guardaran una distància d'1,5 metres entre cadires. Agents d'ADF i de Protecció Civil vetllaran en tot moment pel correcte funcionament de l'acte institucional.

Donades les circumstàncies actuals, l'Ajuntament anima a la ciutadania a seguir l'acte institucional a través de www.montcada.cat i www.laveu.cat, on es podrà veure la senyal en streaming que oferirà el canal de YouTube de Montcada Comunicació.

Darrera actualització: 10.09.2021 | 11:24