L’Ajuntament cedeix a Salut un equipament municipal per realitzar testos serològics als casos positius de l’Institut La Ferreria

Divendres, 23 d'octubre de 2020 a les 11:00

El Casal de la Mina és l’espai que el consistori ha cedit al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per realitzar avui les proves serològiques als casos positius detectats pel cribratge al centre educatiu.

Des de les 11.30h i fins les 17h d’avui es realitzaran al Casal de la Mina els testos serològics als positius asimptomàtics detectats pel cribratge realitzat amb proves PCR aquesta setmana a l’Institut La Ferreria. L’equipament cedit, on es realitzaran avui les proves, es troba tancat des del passat dimarts, amb l’entrada en vigor de les noves mesures decretades per la Generalitat per frenar el coronavirus. Un cop finalitzin les proves serològiques l’equipament municipal serà desinfectat, seguint els protocols de neteja establerts pel consistori i per Salut.

L’objectiu de la realització dels testos serològics, consistents en una extracció d’una mostra de sang, és detectar els anticossos que han pogut generar contra el virus SARS-CoV-2 a la sang. Aquesta prova confirma la resposta del sistema immunitari contra el virus. Amb els resultats es pot avaluar l’estat immunitari de la població o de determinats col·lectius i permet elaborar un mapa de seroprevalença més real.

El passat 19 d’octubre es van fer la prova PCR el personal docent i administratiu del centre –al voltant de 1.083 persones– en el cribratge organitzat pel Departament de Salut a través de l’atenció primària de l’ICS. La intervenció es va fer amb l’objectiu de detectar casos asimptomàtics i estudiar els seus contactes estrets per tal de tallar cadenes de transmissió del virus i l’elecció d’aquest centre es va fer seguint una sèrie d’indicadors epidemiològics poblacionals que les conselleries d’Educació i Salut estableixen de manera conjunta i després que s’haguessin detectat diversos casos positius a les aules. Al llarg dels propers dies es tindran els resultats totals d’aquest cribratge massiu.

Darrera actualització: 23.10.2020 | 11:00