L’Ajuntament aprova el Pla de recuperació socioeconòmica de Montcada i Reixac

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 09:10

El document aprovat recull les mesures municipals per pal•liar els efectes de la Covid-19 sobre la ciutadania, els comerços i les empreses locals de Montcada i Reixac.
 

El Ple de mes de juliol ha aprovat, per unanimitat amb l’acord i consens de tots els grups municipals, un document que recull totes les mesures d’actuació per fer front a les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 al municipi. 

El Pla de recuperació socioeconòmica, elaborat pel govern municipal, s’estructura en dos grans apartats. D’una banda, descriu totes les mesures i actuacions fetes des de des de la declaració de l’estat d’alarma el passat mes de març fins al juny, en els àmbits de l’atenció a les persones, economia, comerç, fiscalitat, seguretat i habitatge, entre d’altres. D’altra banda, el document incorpora, en un segon apartat, el conjunt de mesures que es faran i que definirà el full de ruta a seguir a partir d’ara en els àmbits socials i econòmics per ajudar a reimpulsar la nostra ciutat. L'alcaldessa, Laura Campos ha afirmat que “el pla actúa sobre aquells sectors més castigats per la crisi prioritzant la cohesió social i el suport a les persones més vulnerables i reactivant el teixit econòmic en el seu conjunt”. ,


El gran gruix de les actuacions que contempla el pla i que es duran a terme són accions que ja estaven previstes en els diferents plans estratègics de diverses regidories i àrees municipals i que s’havien de desenvolupar en els propers exercicis, però la crisi de la Covid-19 els fa avançar. 

El Pla de recuperació socioeconòmica de Montcada i Reixac comptarà amb els recursos econòmics municipals necessaris per fer-lo possible. El pla concreta l’impacte econòmic que la crisi del coronavirus té i es replantejarà el pressupost municipal del 2020. A més, el consistori sol·licitarà i gestionarà les subvencions externes provinents d’altres administracions i institucions. 

L’alcaldessa ha explicat que “aquest pla és un document viu que ha de ser completat, consensuat i compartit amb les aportacions i implicació de partits polítics, agents socials i econòmics” i ha afegit que “amb el diàleg, el compromís i la responsabilitat de tothom podrem mirar el futur amb il·lusió i optimisme”. L’Ajuntament també vol que les diferents accions s’executin des d’una visió transversal i global i, amb aquest objectiu, incidirà en la reorganització tècnica i administrativa de la corporació, així com en la seva modernització.


El Pla de recuperació socioeconòmica de Montcada i Reixac en el document adjunt.

Darrera actualització: 24.07.2020 | 15:57