L’Ajuntament aportarà 5.000 euros en ajuts d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc

Dimecres, 13 de setembre de 2023 a les 00:00

Una delegació municipal es va reunir ahir amb els representants de la comunitat marroquí a Montcada i Reixac per mostrar-li la seva solidaritat.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac farà una aportació de 5.000 euros com a ajut d’emergència en suport a les víctimes del terratrèmol del Marroc, succeït el passat divendres, 8 de setembre. La donació es canalitzarà per mitjà del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD).

Una representació municipal, encapçalada per l’alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea, es va reunir ahir dimarts, 12 de setembre, amb els representants de la comunitat marroquina a Montcada i Reixac per informar-los sobre l’aportació municipal a la causa i per mostrar-los la solidaritat del municipi montcadenc. Els integrants de la comunitat marroquina van explicar que entre les més de 2.800 víctimes no hi ha familiars del col·lectiu a Montcada i Reixac. Egea va afirmar que “en situacions d’emergència com a aquesta el nostre municipi sempre ha destacat per la gran la solidaritat i ara no podia ser menys”.

El consistori s’acull a les recomanacions de l’FCCD, que demana a la ciutadania que hi vulgui col·laborar econòmicament que faci donacions a les ONG que estan treballant sobre el terreny o bé, vehiculi les aportacions per mitjà de l’ens:

  • Transferència, indicant el concepte ‘Terratrèmol Marroc’. Comptes:

ES91 0182 6035 4102 0160 8531
ES71 2100 3200 9625 0002 9627

  • Bizum: cal buscar l’opció donar a l’aplicació i posar el codi 06974 i indicar el concepte ‘Terratrèmol Marroc’

Des del Fons Català s’indica que no es facin recollides de materials i enviaments perquè aquests ajuts triguen massa a arribar, el cost econòmic i ambiental de traslladar-los és molt elevat, i el transport de materials cap a les zones afectades està sent molt difícil.

El 8 de setembre un terratrèmol de magnitud 6,8 va sacsejar el Marroc, causant la mort de més de 2.000 persones. L’epicentre del sisme es va produir a zones remotes del Gran Atlas i també va afectar la ciutat de Marràqueix, que s'ha vist greument danyada. El Fons Català ha obert una campanya d’emergència i de reconstrucció en suport a la població afectada.

En aquests moments, les carreteres i vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i mentre els veïns i les autoritats s'afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissaments de terra i les grans distàncies.

Darrera actualització: 13.09.2023 | 12:09