L’Ajuntament a partir de demà, 12 de març, suspèn totes les activitats programades i tanca de forma preventiva el casal de gent gran Casa de la Mina

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 16:00

Comunicat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac davant l’activació de la Fase d’Alerta per part de la Generalitat de Catalunya per l’epidèmia del coronavirus (COVID-19)

La Generalitat de Catalunya, davant l’epidèmia del coronavirus, ha decretat la fase d’alerta amb una resolució que inclou tot un seguit de mesures que obliguen a l’Ajuntament de Montcada i Reixac a dur a terme un conjunt d’actuacions extraordinàries que afecten als serveis i activitats municipals.

Entre les decisions que el consistori s’ha vist obligat a prendre destaquen el tancament del Casal de gent gran Casa de la Mina –en ser un col·lectiu d’alt risc– i la suspensió de tots els actes organitzats per l’Ajuntament. Des del passat divendres, el consistori va constituir un comitè intern político-tècnic amb l’objectiu de fer un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’epidèmia. Aquest comitè manté permanent contacte amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal d’anar avaluant de manera continuada la situació.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “aquestes mesures extraordinàries afectaran directament a la quotidianitat i al dia a dia de la ciutadania de Montcada i Reixac i, per tant, demanem la màxima col·laboració i comprensió davant aquest moment d’excepcionalitat”.

Les diferents mesures preventives que l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha adoptat en en el dia d’avui són les següents:

ÀMBIT GENERAL

Tots els actes organitzats pel consistori queden suspesos durant els propers 15 dies.

Entre els actes suspesos destaquem:

  • Jornades del Soterrament
  • Mostra d’ensenyament
  • Actes relacionats amb el Dia de la Dona 8M
  • Programació estable dels espectacles de Cultura (Teatre municipal i Auditori Municipal). 

Per més informació, consulteu l’agenda municipal on queden indicades totes les activitats que han quedat suspeses

L’Ajuntament recomana a les entitats del municipi que hagin de dur a terme activitats ens els propers 15 dies que adoptin la mateixa mesura

ÀMBIT ESPORTIU

Segons la resolució de la Generalitat, totes les competicions esportives s’hauran de fer a porta tancada.
La Secretaria General de l’Esport ha recomanat suspendre o ajornar tots els esdeveniments esportius. Per a més informació es recomana posar-se en contacte amb els clubs de referència o bé amb les corresponents federacions esportives.

ÀMBIT D’ENSENYAMENT

El Departament d’Educació insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Servei Educatiu de Catalunya o qualsevol òrgan del Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

Per a activitats extraescolars, les famílies, en qualsevol cas, hauran de seguir les indicacions que emetin les direccions de cada centre escolar.

ÀMBIT SOCIAL

L’Ajuntament ha decidit tancar el Casal de Gent Gran Casa de la Mina seguint les indicacions de les autoritats sanitàries en considerar que representen que els seus usuaris són un grup d’alt risc. En aquest sentit, el consistori, insta a la Generalita de Catalunya a que adopti la mateixa mesura amb el Casal Cívic Salvador Allende que és de la seva competència i no municipal.

Es recomana a les persones que visitin les residències de gent gran del municipi que extremin les precaucions per evitar contagis.

Malgrat les mesures preventives, l’Ajuntament garanteix:

  • el servei de transport adaptat
  • el servei de teleassistència per l’atenció al col·lectiu de la gent gran sense suport
  • els servei de menjador social

L’Ajuntament de Montcada i Reixac recorda que totes aquestes mesures, que tenen per objectiu evitar la propagació de la malaltia, tenen una vigència de 15 dies i es podran anar actualitzant en funció de les indicacions que vagin emetent les autoritats sanitàries.

MÉS INFORMACIÓ

L’Ajuntament recomana seguir els consells, que es poden consultar en el web del Departament de Salut de la Generalitat.

A més, podeu consultar el darrer comunicat d’actualització de la Fase d’Alerta del Pla d’Actuació del Pla PROCICAT del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 13.03.2020 | 08:18