La Rua de Carnaval tornarà a ser multitudinària amb la participació de 1.300 persones

Divendres, 17 de febrer de 2023 a les 10:00

Un total de 15 comparses, entre les quals hi ha quatre de nova formació, participaran a la desfilada que es farà el dissabte 18 de febrer, a partir de les 17h, amb sortida des de Can Sant Joan. Enguany es recupera el sambòdrom final davant del pavelló Miquel Poblet.

La Rua de Carnaval tornarà a omplir de color i alegria els carrers de Montcada i Reixac després de la suspensió de l’any 2021 i la celebració de l’any passat amb restriccions a causa de la Covid-19. La Rua, que es farà aquest dissabte 18 de febrer, tornarà a ser gairebé tan multitudinària com la última que es va celebrar al 2020 setmanes abans de l’esclat de la pandèmia i que va reunir 1.500 participants. Enguany, hi prendran part gairebé 1.300 persones que estaran repartides en 15 comparses, quatre de les quals són noves: AFA Escola Font Freda, Flow2K, AFA Elvira Cuyàs i AFA FEDAC Montcada. Els altres grups que tornaran a tenir presència a la Rua són Terra Nostra Queens, La Salle Connect@, Agrupament Escola El Turó, Thirteen Gold, AMPA Reixac, Associació Territori Cultural Grisdance, Cirqs Krnival, Associació de Carnaval Grup Endansa, AFA El Viver, Associació Cultural i de Lleure La Gralla i No Somos Nadie.

Respecte a l’any passat, quan només hi van participar quatre grups amb unes 300 persones per culpa de les restriccions sanitàries, es recupera el sambòdrom final que es tornarà a fer davant del pavelló Miquel Poblet. Les grades que s'hi instal·len per a l'ocasió permetran que 700 persones assegudes i mig miler, dempeus, puguin gaudir de l'espectacle de lluïment de les comparses. El trajecte s’iniciarà a les 17h al carrer Bifurcació, de Can Sant Joan, i continuarà pels carrers Bateria, Masia, avinguda de la Unitat, Elionor, Major, Rambla dels Països Catalans i Camí de la Font Freda. A banda dels grups, les persones que vagin disfressades i es vulguin afegir a la Rua es poden posar davant la primera comparsa, acompanyant el grup de batucada Bricanderia, que un any més obrirà el recorregut. S’hi podran incorporar a la sortida, al carrer Bifurcació, o bé, a l’avinguda de la Unitat (davant l’Ajuntament ) o a la rotonda entre els carrers Major i Elionor. La regidoria de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, ha fet una lectura molt positiva sobre la recuperació del Carnaval en la seva totalitat: “Per fi, enguany, podem tornar a gaudir en tota la seva plenitud una de les festes més esperades i esbojarrades de l’any, recuperant la normalitat en tots els aspectes”. Borràs també ha destacat que la participació de 1.300 persones repartides en 15 carrosses demostra que “els montcadencs i montcadenques tenen ganes de festa i els participants a la Rua ompliran els carrers de la nostra ciutat de llum i de colors”.


Més activitats de Carnaval
La Reina Carnestoltes va arribar a Montcada i Reixac aquest dijous i centenars de persones, que anaven seguint la cort del Carnaval, el van rebre a l’estació de Montcada-Manresa per acompanyar-lo fins a la plaça de l’Església, on es va inaugurar oficialment el Carnaval i es va viure una festa, acompanyada de coca de llardons i xocolata, amb l’espectacle ‘De cap per avall’, a càrrec d’Ambauka.

El Centre Cívic de Can Cuiàs (Geranis, s/n) acollirà aquest divendres 17 de febrer, a partir de les 17.30h i amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del barri, una festa de disfresses amb la visita del Rei Carnestoltes.

El proper diumenge 19 de febrer es farà el lliurament de premis del concurs de sardines carnavaleres, que es podran fer amb paper, roba o material reciclat. L’acte es farà a la plaça de l’Església, a les 12h, i també hi haurà ball infantil amb l’espectacle ‘Gira gira, a càrrec de Diverband. Les persones que vulguin participar en aquest concurs tenen temps fins al 18 de febrer per deixar la seva sardina guarnida a la Casa de la Vila (Major, 32), de dilluns a divendres, de 8 a 14h, i a l’Auditori Municipal (Església, 12), de dimarts a dissabte, de 17 a 21h i diumenges i festius, d’11 a 14h. També el diumenge 19 de febrer, es farà un ball i un concurs de Carnaval al Casal de Gent Gran Casa de la Mina (Av. de la Unitat, s/n), a partir de les 17h i amb l’organització de l’Associació de Gent Gran del Casal.

Les fotografies més significatives del Carnaval 2023 i una mostra de les sardines més carnavaleres es podran veure en una exposició que estarà disponible entre el 23 de febrer i el 19 de març a la Casa de la Vila.

Darrera actualització: 17.02.2023 | 11:39