L’Institut La Ribera reforça la seva participació en el programa Magnet a través del projecte ‘Dansa de l’Aigua’

Dimarts, 2 d'abril de 2019 a les 12:00

El projecte Magnet d'aquest centre gira entorn de la temàtica de l’aigua, tant des de la perspectiva científicotècnica com històrica i social, tenint en compte la relació del municipi amb el riu Besòs i el seu patrimoni cultural i històric relacionat amb l’aigua.

Per segon any consecutiu, l’Institut la Ribera, dins el marc del programa Magnet, està preparant un nou projecte relacionat amb l’aigua. L’activitat d’enguany s’anomena ‘Dansa de l’Aigua’ i consisteix en recrear els moviments i la fluïdesa de l’aigua la a través de la dansa i d’objectes que són reutilitzats com instruments de música. L’alcaldessa, Laura Campos, i la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, han assistit a un dels assajos de l’alumnat de 1r d’ESO.

“L’Ajuntament està molt implicat en donar suport al projecte Magnet i, en general, en millorar l’experiència tant dels alumnes com de les famílies a les escoles de Montcada”, ha assegurat l’alcaldessa. Posteriorment, Campos i Sempere s’han reunit amb la directora del centre, Àngels Logán, i amb un altre grup d’alumnes que participen en el programa ‘Magnet’ i que estan preparant una recopilació d’informació sobre el riu Besòs al seu pas pel barri de la Ribera que posteriorment es podrà consultar a través d’un codi QR.

El programa ‘Magnet, aliances per a l’èxit educatiu’ és un projecte impulsat per institucions com la Fundació Jaume Bofill, el departament de d’Ensenyament, la Diputació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB i al qual l’Institut La Ribera es va adherir el curs 2017-2018. L’objectiu del programa és acompanyar els centres educatius i, juntament amb el recolzament d’una institució de prestigi (en el cas de l’Institut La Ribera es tracta de la Universitat de Barcelona), desenvolupar un projecte educatiu innovador, atractiu i de qualitat que es converteixi en un projecte de referència. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

Darrera actualització: 02.04.2019 | 15:14