La Ribera disposarà d’un punt d’intercanvi de llibres, dissenyat per alumnat de l’escola Elisava

Dimecres, 4 de maig de 2022 a les 00:00

La iniciativa neix del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri, amb la implicació de la Taula Activa, les biblioteques, l’Associació Andròmines i l’institut La Ribera.

La Ribera disposarà d’un punt d’intercanvi de llibres, una prova pilot que neix en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Ribera –projecte de la unitat de Polítiques d’Inclusió– i compta amb la implicació de la Taula Activa del barri, les biblioteques i l'Associació Andròmines, que cedeix els materials per a la seva construcció. Alumnes de l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria Elisava de Barcelona dissenyaran aquest espai. 

Aquesta iniciativa va néixer de la implicació del veïnat del barri, que va fer la proposta en el marc de la Taula Activa; és un exemple de la voluntat de l’Ajuntament i del PDC de donar veu a la ciutadania i implicar-la en accions que siguin d’interès per als seus barris’, ha expressat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere.

L’objectiu del punt d’intercanvi és que els veïns i veïnes puguin agafar llibres i portar-ne d’altres per tal de promoure la lectura, l’intercanvi i la reutilització. El projecte ha arrencat aquesta setmana, amb la visita a la Ribera de prop d'una trentena d'estudiants –part dels quals provenen d'Holanda–, que participen en un workshop que culminarà amb la presentació de diferents prototips de punt d'intercanvi de llibres.

La consigna que té l’alumnat és que aquest element tingui un disseny senzill, que es pugui fabricar amb materials de què disposi Andròmines i que tingui un manual d’instruccions perquè es pugui replicar a altres barris, perquè l’objectiu és que aquest projecte s’estengui a altres zones.

Els llibres seran aportats per les biblioteques i particulars, però no es descarta engegar alguna campanya de recollida properament. Quan el punt d'intercanvi de llibres estigui llest, es buscarà la ubicació idònia i s'implicarà els alumnes de d’institut La Ribera en el seu manteniment a través del programa Aprenentatge i Servei. L’alumnat també hi col·laborarà amb l’elaboració del reglament d’ús del punt d’intercanvi. Prèviament a la seva posada en marxa, es farà una campanya informativa i pedagògica perquè tots els veïns coneguin la iniciativa.

Darrera actualització: 04.05.2022 | 09:20