La restauració podrà obrir fins a la 1h de la matinada i s’amplia l’aforament al comerç, els parcs d’atraccions i els equipaments esportius

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 00:00

A partir del 4 de juny, els bars i restaurants podran obrir una hora més durant la nit. Puja fins al 70%, l’aforament als comerços al detall, els equipaments esportius, mercats no sedentaris i sales de joc, mentre que es permetrà fins al 50% a les activitats lúdiques en espais tancacts, així com en parcs i fires d’atraccions.

  • La restauració, les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres poden estar oberts fins a la 1h.
  • Puja del 50 al 70%, l’aforament als comerços, als equipaments esportius (gimnasos, aire lliure, espais tancats, piscines…), equipaments cívics, mercats no sedentaris i sales de jocs. S’incrementa del 30 al 50%, a les activitats lúdiques en espais tancats, així com els parcs i fires d’atraccions.

La Generalitat segueix amb el progressiu aixecament de les restriccions sanitàries contra la Covid-19 i a partir d’aquest divendres, 4 de juny, els bars i restaurants podran obrir fins a la 1 de la matinada. També poden allargar la seva activitat fins a aquest horari les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres. Una altra novetat és que es permet el consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics habilitats, com àrees de lleure, de descans i de pícnic, en els espais dissenyats expressament per aquesta finalitat. Al mateix temps, s’autoritza l’activitat de restauració als recintes on es fan espectacles i als equipaments esportius, així com a les sales de concerts o similars, amb les mateixes limitacions que a la resta de la restauració. També es permet l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials.

En relació a l’aforament, s’amplia als comerços al detall, que passa del 50 al 70% -mateixa xifra que es permetrà a les zones comunes i de pas dels centres comercials. També puja del 50 al 70%, l’aforament permès als gimnasos i altres equipaments esportius (a l’aire lliure, espais tancats i piscines), equipaments cívics, mercats no sedentaris i sales de joc. S’incrementa del 30 al 50% l’aforament en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

Respecte a l’oci nocturn, la Generalitat encara no ha confirmat si les discoteques o bar de copes poden reobrir les portes. El Ministeri de Sanitat autoritza a la seva obertura fins a les 3h de la matinada, i amb la impossibitat de ballar o consumir a la pista, als territoris amb menys incidència de la Covid, entre els que encara no està Catalunya

Canvis aplicats a partir del 4 de juny de 2021

Mobilitat
Desaparició del confinament nocturn i perimetral de Catalunya.

Restauració
A l’interior, es pot obrir amb un augment fins al 50% de l’aforament, amb una bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació a sis comensals per taula, excepte que es tracti de grups bombolla. Es pot oferir un servei de manera de continuada, incloent els sopars fins a les 1h. Es podrà obrir a partir de les 6h del matí.
A l’exterior, no hi ha limitació d’aforament i les taules, amb una distància mínima senyalitzada de dos metres entre comensals, poden ser de sis com a màxim, o més si són una bombolla de convivència.
Es recupera el consum en barra, amb una separació interpersonal de 1,50 metres.
S’autoritza l’activitat de restauració als recintes on es fan espectacles i als equipaments esportius, així com a les sales de concerts o similars, amb les mateixes limitacions que a la resta de la restauració.

Comerç
Es permet que tots els negocis puguin obrir, sense limitació de superfície, i durant tots els dies laborables. Es límit de l’aforament puja al 70%. L’horari límit de tancament són les 22h. La restauració dels centres comercials pot tornar a obrir, amb el mateix horari que la resta de bars i restaurants (servei continuat amb sopars fins a les 1h).

Educació
Universitats: classes al 50% de l’aforament.
Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
ESO, primària i infantil: presencialitat plena. Semipresencial a batxillerat i cicles formatius.
Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives adreçades a infants i joves fins a batxillerat i cicles formatius que es duguin a terme dins o fora dels centres educatius, amb un màxim de 10 persones a excepció de les que preservin el grup bombolla.
Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.
Als equipaments cívics es poden dur a terme activitats cíviques i comunitàries amb un aforament del 70%.

Empreses
S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.
Es poden reprendre els congressos i les convencions, que ja no s’hauran d’autoritzar de manera expressa pel Procicat, però amb un aforament màxim del 50%.

Esports
Instal·lacions i equipaments esportius d’interior poden obrir amb un aforament limitat al 70%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de la mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.
Instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i piscines obertes amb un aforament màxim al 70%, control d’accés i un màxim de 6 persones en les activitats grupals (excepte piscines).
Competicions: permeses en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars federades de qualsevol edat. En aquestes competicions, ja siguin interior o exterior, està permesa la presència de públic amb limitació del 50% d’assistents, i sempre amb seient preassignat. El màxim d’assistents podrà ser 1.000 en espais interiors i 3.000 en exteriors.
En les activitats culturals i competicions esportives a l'aire lliure amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, el nombre màxim d'assistents podrà ser del 20% amb determinades condicions, com ara controls dels fluxos d'accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si). Els organitzadors, però, hauran d'agrupar els assistents en sectors separats de 3.000 persones.
Es permeten les assemblees d’entitats esportives, que poden tenir activitat fins a les 23h.

Activitats culturals i cíviques
Teatres, cinemes, circs, auditoris i sales de concert poden obrir amb un 70% d'aforament i un límit de 1.000 persones en interiors o bé 3.000 a l’exterior. L’horari de finalització s’allarga fins a la 1h.
També oberts museus, galeries d’art, arxius, biblioteques i sales d’exposició al 50%.
Els locals amb llicència de sales de concert poden obrir i es permet el servei de bar.
Es poden fer activitats de cultura popular i tradicional, sempre que siguin estàtiques, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’ha de respectar el 50% de l’aforament.
Es permet l’obertura de restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert amb les mateixes condicions que la restauració.

Activitats recreatives
Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de memòria per a més grans de 60 anys en grups de màxim 6 persones. Poden ampliar l’aforament fins al 70% si hi ha una ventilació adequada.
Els parc infantils de titularitat pública no hauran de tancar a les 20h. El seu aforament continuarà sent del 50%, però el nou horari el decidirà cada municipi.
Oberts salons de jocs, casinos i sales de bingo. Poden obrir amb limitació de l’aforament del 70%.
Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 50%.
Reoberts parcs d’atraccions i fires amb un aforament del 30 al 50%.
Es permet l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials.

Trobades socials
Limitació de 10 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant como sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
Es permet el consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics habilitats, com àrees de lleure, de descans i de pícnic, en els espais dissenyats expressament per aquesta finalitat.

Actes religiosos i cerimònies civils
Els actes civils o de culte, inclosos els casaments i enterraments, tenen un límit d'aforament del 50%. S’apuja el nombre màxim d’assistents: 1.000 a l’interior i 3.000 en exteriors.

Darrera actualització: 07.06.2021 | 10:27