La recuperació del Rec Comtal protagonitza les Jornades Europees de Patrimoni 2022 a Montcada i Reixac

Diumenge, 2 d'octubre de 2022 a les 10:00

El 9 d’octubre s’estrena un documental que mostra el procés de rehabilitació i dignificació del canal d’aigua. Per assistir-hi, cal reserva prèvia.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) 2022 a Montcada i Reixac, a càrrec de la Taula Comunitària del Rec Comtal es dediquen en aquesta edició a visibilitzar el procés de recuperació i dignificació del Rec Comtal, en el tram entre Can Sant Joan i Vallbona, com a element de dinamització social i cultural. La Taula del Rec Comtal incorpora moltes entitats, associacions històriques, veïnals i culturals, administracions i universitats. En el cas específic de les activitats locals, les institucions i col·lectius implicats en el programa són el Museu Municipal de Montcada i Reixac, l’AV Can Sant Joan, el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, l’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris i l’associació per la recerca i la divulgació de la memòria de Trinitat Vella.

El 9 d’octubre, El Museu i la Taula Comunitària de Can Sant Joan organitzen un acte amb el nom ‘El Rec Comtal ens dona vida’, amb dues activitats. D’una banda hi haurà l’estrena del documental ‘El Rec Comtal. La lluita veïnal per un bé comú’, produït per La Perifèrica i Òmnium Cultural, amb el suport de l’AV Can Sant Joan. L’audiovisual mostra el procés de rehabilitació del canal d’aigua per mitjà dels testimonis del veïnat de Can Sant Joan. Hi haurà tres passis, a les 11.30, les 12 i les 12.30 h, i per assistir-hi cal fer inscripció prèvia al Museu Municipal de Montcada i Reixac (museumunicipal@montcada.org), indicant la franja horària triada.

L’altra activitat prevista per al dia 9 és un itinerari a peu pel Rec Comtal, de 19 a 12.30 h, des de la Casa de les Aigües de la Trinitat Nova fins a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac. Per assistir-hi, cal fer inscripció prèvia a arxiuhistoric9b@gmail.com. En el marc de les JEP 2022, el 8 d’octubre (12 h) hi haurà una nova sessió de la visita teatralitzada a la Casa de les Aigües ‘Els pous de Montcada’, durant la qual tres personatges expliquen la història d’aquest conjunt arquitectònic. La visita és gratuïta i les places són limitades; cal reservar-les a museumunicipal@montcada.org.

Darrera actualització: 03.10.2022 | 10:40