La preinscripció a educació infantil, primària i secundària obligatòria comença aquesta setmana

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 00:00

Les famílies han de fer el tràmit de forma telemàtica. Segons les dades del cens municipal, a I3 hi hauria 329 infants i a 1r d’ESO, 403.

El termini de preinscripció a educació infantil i primària per al curs 2023-2024 s’obre aquest dilluns, 6 de març, i fins al dia 20. Per a secundària obligatòria, les dates són del 8 al 20 de març. Segons les dades del cens municipal, a Montcada i Reixac hi ha un total de 329 infants nascuts al 2020 –22 menys que al curs anterior–, que començarien I3 el pròxim curs.

L’oferta a Montcada i Reixac per a les etapes d’infantil i primària és de 332 places. A secundària obligatòria, actualment hi ha 403 infants matriculats a sisè de primària que el curs vinent començarien 1r d’ESO; l’oferta de Montcada i Reixac és de 417 places en aquesta etapa.

Les famílies han de tramitar la preinscripció de forma telemàtica. Al web del Departament d’Ensenyament hi ha diversos vídeos tutorials per facilitar la realització del tràmit. Per a més informació, es pot contactar amb el centre triat com a primera opció.

Els documents necessaris per fer aquests tràmits són:

  • Documentació d’identitat de l’infant i del pare, mare o tutor/a (DNI/NIF/passaport).
  • Targeta sanitària de l’infant.
  • Llibre de família.
  • Carnet de família nombrosa/monoparental (si es té).
  • Certificat de discapacitat de l’infant, germans/es o pare, mare o tutor/a (si es té).
  • Certificat de renda mínima garantida (si es té).

Oficina Municipal d’Escolarització (OME)

L’Ajuntament de Montcada i Reixac compta amb una Oficina Municipal d’Escolarització (OME), un servei de suport al Departament d’Educació sobre gestió, informació i acompanyament a les famílies per presentar les sol·licituds per a l’escolarització a segon cicle d’educació infantil (I3, I4 i I5), primària i secundària obligatòria.

L’OME els ofereix aquest suport en els períodes oficials de preinscripció i atén la matrícula viva, és a dir, les demandes d’escolarització que arriben al municipi quan el curs escolar ja està en marxa.

Els objectius de l’OME són reduir la segregació escolar –un dels principals problemes del sistema educatiu– i assolir objectius de cohesió social i de la distribució equilibrada de l’alumnat. Per concertar una visita amb l’OME cal demanar cita prèvia, al correu electrònic ome@montcada.org o bé al telèfon 935 726 474 (extensió 4000).

Darrera actualització: 07.03.2023 | 09:07